Política 02/12/2013

Fabra diu que el tancament de RTVV es va fer "de forma correcta" perquè estava avalat per una ordre judicial

El president de la Generalitat Valenciana assegura que el seu govern buscarà fórmules per poder seguir oferint informació en valencià

Europa Press
2 min
Fabra durant l'acte en què ha assegurat que el tancament es va fer conforme a la legalitat. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaEl president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha defensat que el tancament de la Radiotelevisió Valenciana (RTVV) es va fer "de forma correcta", ja que es va estar "esperant una ordre judicial per poder actuar". "Nosaltres sempre estem buscant el compliment de la legalitat i així ho vam fer", ha assegurat.

El cap del govern valencià ha realitzat aquestes declaracions després de presidir un acte sobre ocupació i universitat a la seu del Centre Cultural Bancaixa, on ha estat preguntat pels mitjans per si considera que l'apagada de la televisió i la ràdio públiques valencianes, duta a terme la matinada de dijous a divendres i que la televisió va emetre en directe, es va fer d'una forma adequada. A les portes de l'edifici s'han congregat multitud de treballadors de RTVV per protestar contra el tancament.

Preguntat per si tornarà a haver-hi una televisió valenciana, el president valencià ha contestat que ara s'"està culminant un procés de finalització", però ha avançat que el compromís del seu govern és "buscar fórmules perquè pugui haver-hi també informació en valencià de tot el que s'esdevé en la Comunitat".

Sobre si això es farà a través del mateix senyal, ha comentat: "No m'he posat en cap escenari encara; la veritat és que en aquests moments tenim televisions públiques que estan emetent a la Comunitat Valenciana i que poden ser el millor suport, però encara no hi ha cap decisió presa".

Fabra obre així la porta a treballar en una solució que implicaria augmentar les desconnexions territorials de Radiotelevisió Espanyola (RTVE) al País Valencià. Una opció que està sent estudiada pel govern valencià, tal com ja va publicar l'ARA el passat mes de novembre.

"Ara hem de tenir una mica de paciència, hem de realitzar un procés que ha sigut molt complicat i que segur que ho serà perquè són moltes qüestions les que hi intervenen. El que hem de fer és seguir comprometent-nos a fer que hi hagi informació de tot el que s'esdevé aquí, en valencià, explicant la nostra realitat als ciutadans de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat Fabra.

Finalment, quan se li ha plantejat la possibilitat de rectificar la liquidació de RTVV després de la "resposta social" que s'està produint, ha sentenciat: "La decisió es va prendre en el moment en què no es podia assumir un model de RTVV que en aquests moments de dificultat econòmica ens retrotrauria a 2011, amb 1.700 treballadors".

"Això no podia ser, es va fer un expedient de regulació d'ocupació (ERO), que era el nostre oferiment, en el seu moment, per fer-la viable dins d'una realitat econòmica molt complexa, i això no va poder ser, de manera que l'única possibilitat que hi havia en haver de readmetre els 1.700 treballadors era el tancament, no n'hi havia cap altra", ha insistit.

stats