Enbreu
Política 22/06/2013

Fabra fulmina Blasco i 20 anys de polèmica trajectòria política

Salvador Almenar
1 min
Fabra fulmina Blasco i 20 anys de polèmica trajectòria política

ValènciaSense militància

L'exconseller i actual diputat a les Corts Valencianes Rafael Blasco ja no milita al PP. El comitè de drets i garanties del partit va decidir en una reunió mantinguda ahir suspendre'l cautelarment de militància i inhabilitar-lo per exercir càrrecs públics en representació del PP. Una decisió que implica que en el pròxim ple del Parlament els populars tindran un diputat menys perquè Blasco inaugurarà el grup de diputats no adscrits.

Blasco està imputat en el conegut com a cas Cooperació, que investiga el suposat desviament d'ajudes públiques per a projectes al Tercer Món. No obstant això, la decisió d'obrir-li un expedient d'expulsió no ha estat motivada, curiosament, pels seriosos delictes que li imputen, sinó per unes declaracions que va fer en una televisió ultradretana en què insinuava que el president valencià, Alberto Fabra, hauria pressionat l'Advocacia de la Generalitat Valenciana perquè actués contra ell amb contundència.

Els diputats fan pinya amb Fabra

La idea inicial de Fabra era fer-lo fora del grup parlamentari quan la jutge decidís obrir un judici oral contra l'exconseller, però les acusacions de Blasco han precipitat els fets. Així doncs, serà aquesta setmana que ve quan el portaveu del PP a les Corts Valencianes comunicarà a la mesa que "la majoria absoluta dels membres" del grup avalen l'expulsió de Blasco. Més tard, la direcció estatal del PP haurà de ratificar l'expulsió del partit.

stats