Política 27/03/2018

L'Estat diu que cobrar l'ecotaxa als creuers podria ser inconstitucional

L'executiu també qüestiona la targeta sanitària universal i el pagament de la carrera professional als funcionaris

Jaume Ribas
1 min
Catalina Cladera ha comparegut davant els mitjans al Parlament per anunciar que defensarà  les decisions del Govern davant Madrid.

PalmaL'Advocacia de l'Estat ha remès una carta en què alerta al Govern de les Illes Balears de la possible inconstitucionalitat de diversos capítols de la Llei de pressupostos del 2018. Segons el govern espanyol, el cobrament de l'ecotaxa als creuers, la sanitat universal també per als immigrants i el pagament del complement salarial de la carrera professional als funcionaris podrien excedir la competència autonòmica i, per tant, ser inconstitucionals.

Segons que ha explicat la consellera d'Hisenda, Catalina Cladera, la missiva del govern espanyol és un "avís" a les institucions autonòmiques. El que ara toca fer, afirma, és "debatre" sobre els advertiments de l'Estat en el marc d'una comissió bilateral. Cladera s'ha compromès a "defensar amb tots els recursos" les decisions adoptades per l'executiu autonòmic i ha criticat "l'excés de vigilància sobre les decisions autonòmiques" que manté el govern de Mariano Rajoy.

Catalina Cladera ha insistit que Balears defensarà "per dignitat" mesures com el dret a la sanitat universal i també ha aprofitat per recordar que el complement de la carrera professional s'ha aplicat des de la legislatura Bauzá per un acord unànime amb els sindicats. Així mateix, Cladera ha afegit que el cobrament de l'ecotaxa als creueristes aporta 2 milions d'euros anuals a l'executiu autonòmic.

stats