Política 26/01/2019

Esquerra Unida presentarà una proposició no de llei per reclamar més finançament per al transport ferroviari

La formació exigirà que es destinin 480 milions d'euros per al període 2019-2023

Ara Balears
1 min
Imatge de la roda de premsa d'Esquerra Unida d'aquest dissabte

PalmaEl coordinador general d'Esquerra Unida, Juanjo Martínez, ha anunciat aquest dissabte que la formació presentarà al Congrés una proposició no de llei per destinar 480 milions d'euros a una inversió pluriennal per al període 2019-2023 del conveni ferroviari amb les Balears. Segon Martínez, "la inversió actual és necessària per desenvolupar els projectes ferroviaris a Mallorca que permetin un servei modern i eficient, capaç de ser una alternativa real de mobilitat".

La formació ha exposat que amb la "raquítica" partida prevista en el projecte de pressupostos generals de l'Estat és completament impossible desenvolupar totes aquestes infraestructures tan necessàries perquè el ferrocarril de Mallorca pugui convertir-se en "una autèntica alternativa al transport privat".

D'aquesta manera, Martínez ha destacat que entre els anys 2002 i l'actual, les Balears han rebut 1.920 milions menys que la mitjana espanyola en inversions dels pressupostos de l'Estat. "Un dels sectors que més han sofert l'absència de finançament és el transport públic, especialment el transport ferroviari, en unes illes que pateixen una saturació molt important de vehicles privats, amb la incidència que aquest fet té sobre el medi ambient i el territori", ha manifestat el coordinador.

El partit també ha recordat que l'any 2007 el Govern balear va signar un conveni ferroviari amb el govern espanyol per al període 2007-2011 amb un import total de 443,75 milions d'euros. "Lamentablement, només s'ha executat una part mínima de les inversions previstes i el Govern balear del PP presidit per José Ramón Bauzá va renunciar expressament a continuar desenvolupant el transport ferroviari", ha sentenciat Martínez.

stats