Política 13/02/2019

Esquerra Unida defensa i impulsa la vaga feminista del pròxim 8 de març

L'àrea feminista de la formació fa una crida a participar en la vaga per "visibilitzar la importància del paper de la dona"

T. C.
1 min
Moment de la roda de premsa d'aquest dimecres a la seu d'Esquerra Unida

PalmaEsquerra Unida de les Illes Balears ha fet una crida aquest dimecres a secundar i participar activament en la vaga feminista convocada per al pròxim 8 de març. "Defensam i impulsarem una vaga de 24 hores que faci visible la importància del paper de la dona en els diferents àmbits de la vida", ha manifestat la portaveu de l'àrea feminista del partit, Carol Abad.

Així, la formació vol sumar-se a la proposta de la comissió estatal 8M i del Moviment Feminista de Mallorca: "Sobren els motius per aixecar-nos i dir basta, per exigir la caiguda del sistema capitalista que ens oprimeix i ens explota, amb especial cruesa, a les dones", ha exposat Abad.

Per la seva banda, la també portaveu de l'àrea feminista d'EUIB, Asun Castrillo, ha demanat als sindicats que encara no ho han fet, que se sumin a les reivindicacions dels col·lectius feministes: "Instam també tots els homes que ens donin suport des del lloc que els correspon, assumint la seva responsabilitat. Sobren motius per sortir al carrer i reclamar els nostres drets".

En la mateixa línia, Castrillo ha assenyalat la perillositat que tenen les polítiques d'ultradreta. "Aquestes polítiques volen destruir els avanços aconseguits per les dones i posen en perill l'existència de les lleis que protegeixen els nostres drets", ha sentenciat la portaveu.

stats