Política 31/08/2019

Esquerra Unida demana la dimissió del regidor de Medi Ambient d'Andratx per fomentar el plàstic d'un sol ús

L'acusen d'"atemptar contra el medi ambient" i recorden que també participà en una torrada en època de prohibició de foc

Ara Balears
2 min
Esquerra Unida demana la dimissio del regidor de Medi Ambient d'Anratx per fomentar el plàstic d'un sol ús

PalmaEsquerra Unida demana la dimissió del regidor de Medi Ambient d'Andratx, Llorenç Suau, per repartir bosses de plàstic d'un sol ús en el mercat setmanal, la qual cosa se suma a la seva presència al juliol a una barbacoa en època de prohibició d'ús del foc.

EU retreu al regidor d'El Pi en un comunicat que, "lluny de disculpar-se, dimitir i corregir la seva temerària conducta, Suau arremet novament contra el medi ambient d'una manera més problemàtica si es pot", fent referència al fet que el regidor va repartir als llocs del mercat setmanal d'Andratx bosses grogues per fomentar el reciclatge, però que són de plàstic i d'un sol ús.

"Una curiosa manera la que tenen de crear consciència mediambiental, generar residus contaminants per, segons ells, reduir la quantitat d'escombraries generades", assenyala la nota, on EU qüestiona "que aquesta sigui la millor manera de contribuir al medi ambient", i demana galledes o cistelles reutilitzables amb el número de llicència de cada parada per dipositar els residus.

El coordinador de l'Assemblea Local d'Esquerra Unida d'Andratx i portaveu del grup Unides Podem al municipi, Jonathan Castro, ha assegurat: "Quan un regidor de Medi Ambient es dedica a atemptar contra la naturalesa en lloc de protegir-la, l'única cosa que podem fer és demanar la dimissió i el cessament immediat de Llorenç Suau".

La formació d'esquerres recalca que aquesta conducta arriba setmanes després d'assistir a una "torrada" en una zona d'alt risc d'incendis durant l'època de prohibició de foc, en una polèmica afrontada mitjançant "silenci i hermetisme tant de l'Ajuntament com dels seus socis de govern PSIB-PSOE i MÉS per Andratx, que contrasten molt amb el malestar generat al municipi".

Castro considera que "l'única manera de protegir i blindar sa Gramola és precintant i eliminant les graelles d'una zona declarada d'alt risc d'incendis abans que s'aixequi la prohibició de fer foc", segons ha declarat sobre aquest incident.

"Després de veure que l'actual govern defensava la seva retirada des de l'oposició i ara en el poder callen davant aquesta atrocitat mediambiental, en el pròxim ple instarem l'Ajuntament que compleixi d'una vegada la petició del Govern per eliminar aquest risc", ha anunciat.

stats