Política 05/08/2013

Espanya se'n surt gràcies a les reformes fetes, segons 'The Wall Street Journal'

El rotatiu rebat el pessimisme de l'FMI respecte de l'economia espanyola i defensa l'efectivitat i credibilitat de les mesures que ha pres el govern

Ara
1 min

BarcelonaL'economia espanyola, una de les grans fonts de preocupació dins la crisi que sacseja el sud d'Europa, remunta a poc a poc gràcies a reformes fetes pel govern de Mariano Rajoy, segons conclou un article de 'The Wall Street Journal'.

El diari rebat les previsions pessimistes que va publicar el Fons Monetari Internacional (FMI), que augurava una llarga atonia econòmica fins al 2018 a Espanya. El rotatiu assegura que aquestes projeccions no es compliran en vista dels senyals esperançadors que ja ha emès l'economia espanyola els darrers mesos.

Cita, per exemple, la desacceleració en la caiguda del PIB (del 0,1% en el segon trimestre) que augura que el creixement és a prop. També es refereix al superàvit comercial gràcies a les exportacions i als esforços fets per guanyar competitivitat (millorant la productivitat però també rebaixant els sous).

"L'experiment està a punt de triomfar", diu el titular de l'article, que afirma que Espanya ha estat un gran laboratori on s'ha desplegat un programa d'austeritat i de reformes estructurals mai vist en les democràcies modernes. Reformes com la reestructuració de tot el sector bancari han donat credibilitat i confiança als inversors, assegura el diari.

Malgrat tot, assenyala que el gran repte serà rebaixar els dramàtics nivells d'atur els propers anys i aquí puntualitza que caldran els esforços del govern per animar la creació d'ocupació.

stats