Política 07/09/2019

Espanya Global nega que hagi vulnerat la presumpció d'innocència dels presos de l'1-O

Irene Lozano celebra que els dirigents independentistes "confiïn" en la justícia però diu que "no té cap fonament"

Acn
2 min
La directora d'España Global, Irene Lozano, i el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, durant la jornada de l'entitat aquest dissabte a Barcelona

BarcelonaLa directora d'Espanya Global, Irene Lozano, ha negat aquest dissabte que l'informe 'La realitat sobre el procés independentista' elaborat per l'organisme depenent de la secretaria d'Estat hagi vulnerat el dret a la presumpció d'innocència de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. En un acte de Societat Civil Catalana sobre la convivència lingüística a Catalunya, Lozano ha celebrat que els presos de l'1-O "confiïn en la justícia espanyola" per abordar la seva demanda, però ha dit que "no té cap fonament". Ha afirmat que "en absolut" Espanya Global ha vulnerat la presumpció d'innocència dels presos de l'1-O i ha constatat que la justícia serà l'encarregada de resoldre la qüestió.

Lozano ha fet aquestes declaracions als mitjans després que Sànchez, Turull i Rull hagin denunciat l'organisme per vulnerar el seu dret a la presumpció d'innocència al creure que es dona per fet, per exemple, que van desobeir el Tribunal Constitucional.

Lozano s'ha referit al fet que el Govern hagi iniciat els tràmits per denunciar el mateix informe per analitzar si suposa "una interferència en el poder judicial", la "criminalització del sobiranisme" i si hi ha malversació. En concret, ha recomanat a "tothom" que es llegeixi l'informe publicat a la web de l'organisme. Ha defensat que es tracta d'un informe "basat en fets i dades" i que vol combatre la desinformació.

Defensa del projecte Espanya Global

La màxima responsable de l'organisme ha donat el tret de sortida de la jornada de Societat Civil Catalana i ha posat en valor la tasca d'Espanya Global. Ha defensat que l'organisme dona a conèixer els "canvis radicals" que ha experimentat la democràcia espanyola en els últims anys i en el paper que pot tenir en la gestió mundial. Ha explicat que la voluntat també és "enfortir" la reputació de l'estat espanyol a l'estranger i ha dit que es tracta d'un projecte d'informació i "no de propaganda".

També ha animat els assistents a l'acte a descarregar-se informació del portal web d'Espanya Global 'This is the real Spain' per poder-la compartir a través de les xarxes socials. Ha tancat la seva intervenció amb el desig que la iniciativa es consolidi com un projecte inclusiu "per damunt de les ideologies". "És un projecte d'Estat que ens uneix a tots", ha defensat.

Jornades de convivència lingüística

En el seu torn, el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, ha afirmat que el model d'immersió lingüística de l'escola catalana "no és el millor model perquè no correspon a la normalitat de la societat". En aquest sentit, Sánchez Costa ha apostat perquè l'actual sistema sigui superat per un nou model de consens "on les dues llengües siguin vehiculars amb la representativitat que acordi la classe política.

Societat Civil Catalana celebra aquest dissabte una jornada sobre la convivència lingüística a Catalunya on es parla sobre la situació sociolingüística, la història de les llengües a Catalunya, el sistema d'immersió lingüística, la superació dels nacionalismes o els mitjans púbics catalans. Entre els assistents hi ha la diputada de Cs Sonia Sierra, la portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, i un representant del PPC.

stats