Política 27/06/2018

Entra en vigor la primera Llei d'habitatge a les Balears

Aquesta nova norma tindrà l'objectiu de facilitar l'accés dels ciutadans a l'habitatge i garantir-ne la permanència

Ara Balears
1 min
/ ISAAC BUJ

PalmaPrimer dia de vida de la Llei d'habitatge a les Illes Balears. El BOIB ha publicat aquest dimarts l'entrada en vigor d'aquesta nova norma, que té l'objectiu de solucionar el problema d’accés a l’habitatge que es viu a les Illes Balears.

Amb aquesta nova llei es crea un registre d'habitatges desocupats i s'obliga els grans tenidors –particulars o empreses que tinguin més de deu habitatges buits– a cedir-los temporalment per a lloguer social a canvi d'una compensació econòmica de l'Administració. Si no ho fan, s'enfrontaran a sancions d'entre 3.000 i 30.000 euros.

La llei també reconeix el dret d'accés a l'habitatge de les persones en una situació de vulnerabilitat especial. En aquest cas, es prioritzaran els col·lectius més vulnerables, com ara les víctimes de violència masclista, els jubilats, les famílies desnonades i les famílies amb menors.

Entre altres mesures, els habitatges de protecció oficial hauran de ser, a partir d'ara, per a lloguer durant tota la seva vida útil. Així mateix, s'afavoriran altres vies d'accés a una casa, com ara les cooperatives d'habitatge, i es crearà un cos d'inspecció que faci complir la llei.

stats