Política 14/02/2019

L'Entesa exigeix un ple extraordinari per tractar la reforma integral del port de Fornells

Marc Pons pretén que el projecte inclogui la construcció d'un edifici en primera línia de mar, tot i el requeriment del Parlament d'eliminar-lo

Ivan Martín
2 min
La reforma integral en el Port de Fornells ha aixecat polèmica durant tota la legislatura i l'Entesa demana explicacions.

Es MercadalL'Entesa per es Mercadal i Fornells ha sol·licitat al batle del municipi, Francesc Ametller, la convocatòria d'un ple extraordinari per abordar el projecte de reforma integral del port de Fornells. L'objectiu d'aquesta iniciativa és instar el Govern balear i Ports IB a no incloure en el projecte cap nova edificació en superfície a la zona de domini públic del Pla. A més, l'Entesa també exigeix que l'acord que s'adopti al ple es traslladi a l'executiu autonòmic i a Ports IB en el període d'al·legacions. El projecte es troba ara mateix en exposició pública.

L'agrupació d'electors recorda que l'Ajuntament del Mercadal va acordar, el 27 de març de 2018, rebutjar la construcció d'un edifici de nova planta a la zona de domini públic del Pla de Fornells, espai destinat a oferir serveis relacionats amb el sector de la restauració. L'organisme Ports IB no va tenir en compte aquest acord i licità la redacció del projecte de reforma integral que contemplava la construcció d'un edifici de nova planta de 250 metres quadrats. Per la seva banda, el Parlament aprovà la setmana passada instar el Govern i Ports IB a eliminar del projecte la nova edificació prevista.

La denúncia de l'Entesa s'ha vist acompanyada de les declaracions públiques del conseller balear d'Energia, Mobilitat i Territori, Marc Pons, que ha assegurat que el projecte de reforma que contempla la construcció de l'espai continua endavant malgrat el mandat del Parlament. Pons també va dir que la iniciativa estava avalada per l'Ajuntament del Mercadal. L'Entesa considera que la construcció del nou edifici seria un "error històric", a banda que s'executaria una proposta en contra de la voluntat majoritària dels ciutadans de Fornells. L'agrupació d'electors qualifica d'"inadmissible" edificar en la primera línia de mar en el segle XXI.

stats