Política 16/05/2018

Ensenyat anuncia canvis en el Pla de carreteres per eliminar infraestructures

El president del Consell de Mallorca ha pronunciat el seu discurs en la primera sessió del debat de política general

Jaume Ribas
2 min
El president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, mentre pronunciava el seu discurs en el debat de política de general.

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, ha pronunciat aquest dimecres el seu discurs en el marc del debat de política general. Ensenyat s'ha centrat a fer balanç dels tres anys de legislatura i ha posat l'èmfasi en l'assumpció de noves competències, com ara les de promoció turística o joventut. Així mateix, ha anunciat la modificació del Pla de carreteres per eliminar les rondes de Campos, Porreres i Costitx, que ja no considera necessàries.

Ensenyat ha destacat en el seu discurs que, en acabar la legislatura, el Consell haurà assumit "més capacitat competencial que, fins i tot, el mateix govern de les Balears". Tot i això, el president ha reconegut que treballen per assumir "tan aviat com sigui possible" les competències de transport terrestre, encara que no pot assegurar que sigui en aquesta legislatura.

L'època Salom

Miquel Ensenyat també ha assenyalat que la llengua catalana ha de tenir "un paper important" i ha recordat que la Direcció Insular de Política Insular ha posat en marxa subvencions per al català. Segons que ha recordat Ensenyat, aquestes subvencions foren suprimides la passada legislatura, quan l'actual delegada del govern espanyol, Maria Salom, presidia el Consell de Mallorca. A més, "la potenciació de la nostra llengua no pot ser percebuda com una amenaça; si algú ho veu així, o té les idees molt confuses o vol confondre molt les coses", ha dit.

L'oposició

El debat de política general del Consell continuarà demà amb la intervenció de tots els grups i el debat amb l'oposició del Partit Popular, El Pi i Ciutadans. Avui, tots tres partits ja han avançat algunes crítiques tant al discurs d'Ensenyat com a la tasca de l'equip de govern.

El portaveu del PP, Mauricio Rovira, ha afirmat que Ensenyat ha fet un discurs "allunyat de la realitat" i pensant "més en el futur que en el present i en la gestió". Segons Rovira, "el balanç és pobre" i la "legislatura està perduda".

Antoni Pastor, d'El Pi, ha acusat Ensenyat de pensar "només en el seu futur com a candidat de MÉS", en referència a la participació del president del Consell a les primàries per ser el cap de llista del seu partit per presidir el Govern balear. "No tenim un president que presideix, tenim un president que fa carrera política cap al Consolat de la Mar", ha dit.

La portaveu de Ciutadans, Catalina Serra, ha retret al president que l'equip de govern vulgui assumir noves competències quan "no saben gestionar les que tenen" i ha recordat que el tripartit d'esquerres només ha executat un 64% del pressupost de l'any passat.

MÉS tanca files

A aquesta primera jornada del debat de política general del Consell hi han assistit els membres més destacats de MÉS per Mallorca: el batle de Palma, Antoni Noguera; la vicepresidenta del Govern, Bel Busquets, i la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago; i alguns batles com Guillem Balboa, d'Alaró, o Maria Ramon, d'Esporles, han fet costat al president Miquel Ensenyat.

stats