Política 19/02/2018

Ensenyat i Santiago van a primàries

El president del Consell de Mallorca i la consellera de Serveis Socials es presentaran perquè no hi ha consens, però ho faran "sense confrontació"

Jaume Ribas
1 min
Ensenyat i Santiago conversen amb el sociòleg Antoni Tarabini abans d'entrar al Consell Polític de MÉS per Mallorca.

PalmaEl president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat, i la consellera de Serveis Socials, Fina Santiago, s'han reunit avui horabaixa abans del Consell Polític de MÉS per Mallorca per valorar la intenció de tots dos de ser candidats a les primàries de la formació.

Els precandidats s'han compromès a cercar un consens abans que es produeixi l'enfrontament entre tots dos a les primàries. Tot i això, Miquel Ensenyat ha declarat que "encara no és el moment" per valorar si aquest consens serà possible o no. En qualsevol cas, segons que ha dit el president del Consell, si s'enfronta a Fina Santiago serà "sense consens però sense confrontació".

Per a Ensenyat, no hi ha "diferències transcendentals" entre ell i la consellera de Serveis Socials, i d'allò que es tracta en aquestes primàries és de bastir una candidatura "que pugui tenir més bons resultats electorals". El pas d'Ensenyat del Consell al Parlament o al Govern suposaria haver de cercar un altre cap de llista per a la institució insular. L'actual president ha tret pes al seu relleu al Consell afirmant que "a Mallorca, a diferència de Menorca i Eivissa, el que té pes i fa vots és la candidatura al Govern".

En tot cas, la confrontació entre Miquel Ensenyat i Fina Santiago serà posterior al congrés de MÉS per Mallorca, previst per als dies 9 i 10 de març. De fet, segons el president del Consell la intenció és bastir una executiva de consens perquè agafi el pes orgànic del partit i posposar l'enfrontament entre candidats a la data de les primàries, que podrien ser a l'abril o al maig i que, en tot cas, haurà de convocar la cúpula elegida en el proper congrés.

stats