Millo: "Santamaría no es referia com a 'líders escapçats' als que són a la presó, sinó al cessament dels membres del Govern"

El delegat del govern espanyol a Catalunya recorda que si la Junta Electoral prohibeix que els votants portin llaços grocs, els interventors els hi faran treure

Enric Millo, el delegat del govern espanyol a Catalunya, justifica i comparteix les polèmiques paraules de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ahir a Girona.

Santamaría presumeix d'haver "escapçat" ERC i el PDECat i demana votar el PP per "seguir liquidant l'independentisme"

"Subscric tot el que diu Soraya, jo hi era present. Tot això respon a la realitat. Era un míting i el llenguatge és el que és. El que posava en valor és quina formació política havia pres les mesures per posar punt final al caos generat per l'independentisme. I el cessament dels dirigents ha sigut gràcies al 155 aplicat pel PP. Quan parlava de partits escapçats de líders no es referia als que estan a la presó, sinó al cessament dels membres del Govern. I quan parla de liquidar vol dir substituir aquest Govern per un altre que respecti la Constitució. Quan es cessa el Govern no es fa perquè sí, hi havia cinc sentències del TC i una declaració d'independència".

Llaços grocs als col·legis electorals

Al delegat del govern espanyol també li han preguntat si els ciutadans podran anar a votar el 21 de desembre amb un llaç groc a la solapa. "Qui decideix si un llaç groc és un símbol partidista dins un col·legi electoral és la Junta Electoral Central. Si ho diuen, és possible que al votant li demanin que es tregui el llaç abans d'entrar al col·legi", assegura. I respecte de si el podran portar els membres de la mesa, Millo ho té clar: "La gent de la mesa són els primers que han de mantenir la neutralitat, tot i que això no em toca decidir-ho a mi".

EDICIÓ PAPER 20/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF