Política 19/04/2018

Endesa i L'Ajuntament d'Inca signen un conveni per evitar el tall de subministrament elèctric a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica

L'acord ha estat subscrit pel director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas, i el batled’Inca, Virgilio Moreno.

2 min
Imatge d'arxiu.

Endesa i l'Ajuntament d'Inca signen un conveni per coordinar les gestions necessàries per evitar el tall de subministrament elèctric a les famílies en situació de vulnerabilitat econòmica ateses pels serveis socials de l'Ajuntament. L'acord ha estat subscrit pel director general d'Endesa a Balears, Martí Ribas, i el batle d'Inca, Virgilio Moreno.

Aquest pacte s'adhereix al conveni marc que varen signar el passat mes de març Endesa i la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB).

El Reial Decret 897/2017, de 6 d'octubre, preveu que les empreses comercialitzadores de referència puguin subscriure convenis amb les administracions autonòmiques o locals que estableixin els mecanismes de coordinació per evitar la suspensió de subministrament d'electricitat per raó d'impagament a aquests consumidors, a fi que els serveis socials corresponents puguin prestar i acreditar mitjançant el corresponent certificat l'ajut econòmic per al pagament de

les factures.

Així mateix, el reial decret disposa que els convenis que se subscriguin atendran a l'establiment de terminis concrets per al pagament de les obligacions que se'n derivin, així com a l'acreditació fefaent mitjançat certificat per part de les administracions autonòmiques o locals dels pagaments efectuats davant la comercialitzadora de referència. S'ha de tenir en compte, a aquests efectes, el termini de cinc mesos establert.

L'import mínim a cofinançar per l'administració que gestioni les ajudes econòmiques per evitar la suspensió del subministrament d'electricitat per impagament apareixerà reflectit a cada factura i serà el corresponent a l'import de la factura a PVPC previ a l'aplicació del descompte per bo social.

Addicionalment, s'estén l'aplicació de determinades mesures a aquelles persones residents als municipis de les Illes Balears que no compleixin els requisits establerts per ser beneficiaris del bo social ni dels drets que comporta, però que, per les seves circumstàncies econòmiques, tinguin dificultats per fer front al pagament dels subministraments bàsics d'electricitat del seu habitatge habitual.

Per la seva banda, Endesa contribuirà a les finalitats del present conveni marc mitjançant

els descomptes aplicats en la factura elèctrica dels clients vulnerables, les ajudes concedides als clients en risc d'exclusió social i l'ampliació del termini de pagament a suportar econòmicament els drets atorgats als clients que presenten dificultats en el pagament de les factures.

Aquesta iniciativa està emmarcada en un dels objectius recollits en el Pla estratègic de

sostenibilitat d'Endesa, que persegueix propiciar l'accés a l'energia de les persones en situació

vulnerable, per la qual cosa es duen a terme diferents actuacions en aquest sentit.

stats