Política 19/01/2018

El consell de ministres cessa Elsa Artadi i Laura Borràs dels càrrecs a la Generalitat amb el 155

El reglament del Parlament no permet als diputats compatibilitzar aquestes funcions

M.f.f.
1 min
Elsa Artadi: “Igualant els impostos amb Madrid perdríem 1.500 milions a què no podem renunciar”

MadridEl consell de ministres extraordinari que es reuneix cada divendres per governar Catalunya des de la Moncloa en virtut de l'article 155 de la Constitució ha acordat el cessament de les diputades de Junts per Catalunya Elsa Artadi i Laura Borràs dels seus càrrecs de responsabilitat dins de la Generalitat.

Es tracta de la direcció general de Coordinació Interdepartamental -clau en el govern de Carles Puigdemont-, en el cas d'Artadi, i la Institució de les Lletres Catalanes, en el cas de Borràs.

Malgrat referir-se contínuament a Catalunya, el portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, no hi ha fet referència durant la roda de premsa posterior al consell de ministres.

Artadi va ser la directora de campanya de Junts per Catalunya i ha viscut els últims mesos entre Barcelona i Brussel·les. Malgrat el cessament de tots els càrrecs de confiança del Govern, els delegats a l'estranger i l'estructura del Govern, el 155 no va tocar els seus càrrecs, una decisió que havia estat fortament criticada des de la premsa de Madrid.

Ara, un cop constituït el Parlament i adquirida la condició de diputada, no podien seguir mantenint els seus càrrecs a la Generalitat, ja que no ho permet el reglament. Borràs, de fet, ja va deixar la direcció de les Lletres Catalanes dimecres passat després de cinc anys.

stats