Política 03/11/2019

El PSIB vol traslladar les experiències pioneres en polítiques d'habitatge al govern espanyol

Pere Joan Pons aposta per una llei d'habitatge estatal per més habitatge públic i per dedicar a lloguer social les cases buides dels grans tenidors

Ara Balears
1 min
Els socialistes han presentat les propostes en  política d'habitatge

PalmaEl candidat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, i la candidata per Mallorca al Senat, Susanna Moll, han visitat la Fira de la tardor de Marratxí, on han exposat les seves propostes per donar solució a un dels principals problemes de l'Estat i de les Illes: les dificultats per accedir a un habitatge. Pons ha defensat que "a Balears hem estat pioners en aquest àmbit, amb una Llei d'habitatge, amb 511 nous habitatges públics que ja estan en marxa, i amb un reial decret llei aprovat pel govern espanyol amb mesures per facilitar l'accés al lloguer".

Per això, el candidat socialista ha avançat que "tornarem a guanyar les eleccions i continuarem endavant amb les polítiques d'habitatge públic, amb una llei d'habitatge estatal i amb mesures concretes per facilitar l'accés a l'habitatge sobretot als joves, perquè són els que més oportunitats de futur necessiten".

Algunes d'aquestes mesures, ha anunciat Pons, són "l'augment de l'oferta de lloguer, tenir més parc d'habitatge públic i alliberar cases buides de grans tenidors per dedicar-les a lloguer social, tal com estam fent també a les Illes".

Per part seva, la candidata per Mallorca al Senat, Susanna Moll, ha insistit que "des de les Balears hem demostrat que som pioners en polítiques d'habitatge, però necessitam un govern progressista, estable i fort a Espanya al qual traslladar aquestes polítiques".

stats