Política 17/05/2019

El Pi mostra múscul reunint prop de 1.500 persones a Palma

Els regionalistes han celebrat l'acte central de campanya omplint l'Auditòrium de gom a gom

Kike Oñate
2 min
El Pi mostra múscul reunint quasi dues mil persones a Palma

PalmaEl Pi ha omplit l'Auditòrium de Palma de gom a gom. Prop de 1.500 persones han arribat de tot Mallorca per assistir a l'acte central de la campanya electoral dels regionalistes. Els principals candidats de la formació han anat sortint a l'escenari per definir les seves propostes, que el president del partit, Jaume Font, ha sintetitzat al final del míting baixant de la platea envoltat de simpatitzants i al ritme de 'The final countdown', a més de forts aplaudiments per part d'un públic entregat. "El nostre projecte és per a la gent de les cinc illes, la que encara no hem aconseguit: les Balears", ha assegurat Font, qui ha tret pit enumerant tots els batles de la formació presents: "No hem aparegut de cop i volta, ens hi hem deixat la pell", ha dit.

Neus Sánchez, número dos per Palma, ha demanat "sortir en massa a votar per governar-nos". Reivindicant la seva estima per la llengua, les tradicions i Mallorca, la candidata més jove del partit ha arribat a cridar: "Visca El Pi i la mare que ens ha parit", i ha rebut una llarga ovació. En la mateixa línia, Lina Pons, candidata al Parlament, ha confessat que va fer la passa per entrar en política "cansada que ens governassin altres". Sense fer cap referència explícita a la persona o el partit, s'ha referit a les paraules expressades pel secretari general de Vox sobre què poden o no fer les dones tot afirmant que: "Ningú m'ha de dir què he de fer amb el meu cos". També ha ironitzat dient que els polítics que "ens han governat" no saben on és s'Arracó o Vilafranca.

El candidat a la batlia de Palma, Josep Melià, ha reivindicat que el mallorquinisme representat per la seva formació "ha de ser una eina per modernitzar les Balears". Els regionalistes aspiren a tenir un paper clau a Cort i per això "volem aprovar l'assignatura que tenim pendent: governar a la capital", ha dit Melià. D'altra banda, la candidata al Consell de Mallorca i batlessa de Porreres, Xisca Mora, ha definit El Pi com un projecte moderat i de centre basat en la bona gestió municipal. "Volem un govern de persones que facin feina per les persones", ha expressat.

Per la seva banda, Antoni Amengual, candidat al Consell, ha valorat que hi hagi "gent jove que s'incorpori, sinònim que això creix". Mostrant gran optimisme pels possibles resultats del pròxim 26 de maig, Amengual ha recordat que fa quatre anys una enquesta d'un diari estatal no els donava cap diputat, "però després vàrem aconseguir-ne tres", ha dit, i ha afegit que si recentment l'enquesta estimava que trauran un 7%, "ara serem decisius".

stats