ZONIFICACIÓ TURÍSTICA

Antoni Amengual (El Pi): "La zonificació turística és la filla de Frankestein"

El president de la FELIB, Joan Carles Verd, ha contestat les crítiques de MÉS: "La meva feina és mirar pel bé dels ajuntaments"

"La filla de Frankestein", així s'ha referit a l'esborrany de zonificació turística el conseller electe del Consell de Mallorca d'El Pi, Antoni Amengual, durant una compareixença aquest dimecres. Amengual ha cercat aquesta referència perquè els partits de l'oposició es referien a la Llei de turisme, de la qual emana la zonificació, com a "llei Frankestein". El conseller ha valorat el projecte acompanyat pel president d'El Pi, Jaume Font, i pel secretari general, Josep Melià, en una roda de premsa convocada pels regionalistes.

Amengual creu que els indicadors que han fet servir els tècnics del Consell per determinar quins nuclis es consideren saturats són "esbiaixats". El conseller també creu que no s'haurien d'haver mesclat dades d'anys diferents per elaborar els informes que justifiquen la proposta presentada pel Pacte d'esquerres al Consell de Mallorca. Segons El Pi, el mapa "perpetua el turisme de sol i platja" i "no ajuda a la desestacionalització" ni a "revitalitzar els pobles d'interior".

El president de la FELIB respon a MÉS

El president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears, el regionalista Joan Carles Verd, ha respost a les crítiques de MÉS per Mallorca. Des del partit ecosobiranista l'havien acusat de "partidista" pel seu posicionament respecte a la zonificació del lloguer turístic presentada pel Consell de Mallorca. Verd, que també és batle de Sencelles, ha dit que com a president de la FELIB havia de "mirar pel bé dels ajuntaments" i ha convidat MÉS a "concretar" en què havia manifestat el seu partidisme, tot i que també ha afirmat que "no volia entrar en polèmiques". Joan Carles Verd havia assistit a la roda de premsa d'El Pi, el seu partit, com ho han fet altres batles i regidors regionalistes de diferents municipis de Mallorca.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF