Política 27/09/2019

Educació finançarà el Corpus Oral de la Llengua Catalana

L'objectiu del projecte és donar a conèixer els diversos dialectes i registres

Ara Balears
1 min
El conseller d'Educació, Martí March. / MARGA MONER

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat la concessió, amb caràcter excepcional, d’una subvenció directa a favor de l’Institut d’Estudis Catalans per finançar el projecte Corpus Oral de la Llengua Catalana (COLC) per un import de 30.000 €.

Amb aquest projecte es vol establir un corpus oral de la llengua catalana d’acord amb la manera com es parla a diversos territoris del domini lingüístic, entre els quals les Illes Balears. El projecte no només té interès científic, sinó que també és necessari per fonamentar en el coneixement real dels diversos dialectes i registres les tasques de normativització de la llengua catalana.

Es tracta d’una subvenció directa amb caràcter excepcional per un import de 30.000 €, que també té en compte que l’IEC és una institució acadèmica que té per objecte l’alta investigació científica i, principalment, la de tots els elements de la cultura catalana.

L’àmbit d’actuació de l’IEC s’estén a les terres de llengua i cultura catalanes. Així mateix, una de les finalitats de l’IEC és tenir cura de l’estudi de la llengua catalana, establir-ne la normativa i vetlar perquè el procés de normalització d’aquesta llengua sigui coherent arreu del seu àmbit lingüístic.

La consecució de la normativització i la normalització de la llengua catalana, l’amplitud territorial que comporta el projecte i la seva funció de complement del corpus textual informatitzat de la llengua catalana són algunes de les finalitats d’aquesta col·laboració entre institucions.

La subvenció es concedeix en tres anualitats de 10.000 €. Es preveu que la primera es faci efectiva enguany i la darrera, el 2021.

stats