Política 18/11/2018

Echenique avisa que si hi ha eleccions a l'Estat es corre el "perill" de virar a "l'extrema dreta"

El dirigent de Podem creu que el sobiranisme "s'equivoca barrejant" pressupostos amb presos

Ara
2 min
Echenique avisa que si hi ha eleccions a l'Estat hi ha el "perill" de virar a "l'extrema dreta"

BarcelonaEl secretari d'organització de Podem, Pablo Echenique, ha avisat aquest dissabte, en una entrevista a 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, que si no s'aproven els pressupostos de l'Estat i s'acaba anant a unes eleccions a les Corts Generals es corre el "perill" que acabi havent-hi un viratge polític cap a "l'extrema dreta". "Si no hi ha pressupostos, Pedro Sánchez hauria de convocar eleccions i seria un escenari perillós. Estem veient com els discursos de Bolsonaro o Trump s'apoderen de partits de dretes que s'acosten a l'extrema dreta. I si això passa i no hi ha majoria progressista amb els partits catalans i bascos, podem anar a una involució de drets democràtics a Espanya", ha explicat.

És per això que Echenique aposta perquè PSOE, Podem, els nacionalistes bascos i els independentistes catalans donin suport als pressupostos de Pedro Sánchez, evitant així que s'acabin convocant comicis de manera prematura. En aquest sentit, ha pressionat socialistes i sobiranistes perquè acabin pactant els comptes. "Perquè si no hi ha pressupostos, Sánchez ha de convocar eleccions". "Seria el més sensat, és la llei més important de l'any i en aquest cas de la legislatura", ha afegit.

Echenique també s'ha volgut adreçar als independentistes catalans per reclamar que no vinculin la solució al conflicte de Catalunya i la situació dels presos amb l'aprovació dels pressupostos de l'Estat. "Els partits independentistes s'equivoquen barrejant les dues coses. I ho diuen els presos, també, que no volen ser moneda de canvi. I això té sentit. Estem parlant de la llibertat de gent que no ha comès delictes violents i és evident que se'ls acusa amb un relat fals. I posar al mateix nivell això i uns pressupostos, per més importants que siguin... No són coses equiparables. Si podem separar les dues coses, que operen en plans diferents, no hi hauria d'haver cap motiu per no apujar el salari mínim als catalans i que es reverteixi la barbaritat que s'ha fet amb els presos catalans", ha sentenciat.

stats