Política 11/06/2018

EUIB titlla de vergonya inadmissible la demora en el canvi de l'ordenança dels cavalls de les galeres de Palma

EUIB exigeix al Consistori que iniciï els tràmits per substituir-les per vehicles elèctrics, com varen signar en els Acords pel Canvi

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaEsquerra Unida de les Illes Balears lamenta que per al Consistori de Palma els cavalls de les galeres no siguin una prioritat i que continuïn passant els mesos sense que la nova ordenança vegi la llum i l'Ajuntament resti de braços plegats davant l'explotació que sofreixen diàriament aquests animals.

El regidor de Mobilitat, Joan Ferrer, ha admès que la nova ordenança dels cavalls de les galeres de Palma no veurà la llum fins a final d'estiu i que es continua treballant per millorar-ne les condicions. Davant aquestes afirmacions, el coordinador de l'àrea animalista de EUIB lamenta que, de nou, els cavalls sofriran durant tot l'estiu una explotació inadmissible en una ciutat que, suposadament, és amiga dels animals.

"Com és possible que quatre anys no siguin suficients per canviar una ordenança? Ja n'hi ha prou de mentides i d'afavorir els conductors de les galeres, que incompleixen totes les lleis i ordenances en matèria de protecció animal i seguretat vial", declara Guillermo Amengual, coordinador de l'àrea animalista de EUIB.

Què s'amaga darrere aquesta demora en el canvi de l'actual i desfasada ordenança? No són suficients més de 1.400 dies per canviar-la?", pregunta.

"Fa molts mesos que retarden la promesa d'endurir l'ordenança per millorar el benestar dels animals, però sembla que no els importa gaire que durant aquesta legislatura ja hagin mort dos cavalls i tres hagin sofert accidents i hagin posat en perill els ciutadans de Palma. Potser s'ha d'obrir una recerca per saber què s'amaga darrere tot això", afirma Amengual.

EUIB exigeix al Consistori que iniciï els tràmits per substituir les galeres per vehicles elèctrics, com varen signar en els Acords pel Canvi.

stats