POLÍTICA
Política 20/04/2014

ETA veu "opcions objectives" per avançar cap a la sobirania basca

En un comunicat que publica el diari 'Gara' aquest diumenge, amb motiu de l'Aberri Eguna, l'organització fa una crida a la unitat d'acció de les forces abertzales

Ara
1 min

Sant SebastiàL'organització ETA veu "opcions objectives" perquè el País Basc avanci cap a la plena sobirania. En un comunicat que publica aquest diumenge el diari 'Gara' amb motiu de l'Aberri Eguna, ETA fa una crida a la màxima col·laboració entre les forces abertzales per tal d'empènyer cap a l'exercici de l'autodeterminació.

Es tracta del desè comunicat que l'organització fa públic des que el 20 d'octubre del 2011 va anunciar el cessament definitiu de la lluita armada. En l'escrit, ETA admet que caldrà fer passos "desconeguts per a tothom", però que requeririen, d'entrada, la "col·laboració" entre els abertzales. I, en una referència implícita als casos escocès i català, destaca que les reclamacions independentistes a Europa són vigents i possibles: "S'està confirmant que l'opció de la independència dels pobles té present i futur".

El "bloqueig de Madrid i París"

L'organització armada, que el ministeri de l'Interior preveu que farà un gest de desarmament passat l'estiu, deplora el "bloqueig de Madrid i París", de qui critica que segueixin "ancorats en criteris d'altres segles" mantenint l'"opressió" de nacions com la basca. També reivindica que els passos que ve fent l'esquerra abertzale des del cessament de la violència "estan enfortint les condicions per al canvi polític i social".

stats