Política 25/06/2013

Wert es compromet a revisar l'exigència d'una nota del 6,5 per optar a una beca universitària

El ministre descarta, però, mantenir el tall actual del 5,5

Ara
2 min
El ministre d'Educació, José Ignacio Wert, aquest divendres / ACN

MadridEl ministre d'Educació, José Ignacio Wert, s'ha mostrat disposat aquest dimarts a revisar l'exigència de la nota del 6,5 per optar a una beca en l'accés a la universitat el curs que ve, tot i que ha dit que tornar al tall actual del 5,5 no és "compatible" amb el nou model de beques que vol impulsar el govern espanyol.

"Nosaltres ens hem compromès a recalcular-ho tot per intentar acomodar la posició i buscar el millor acord possible", ha assegurat el ministre en una roda de premsa després de reunir-se amb els responsables universitaris de les comunitats autònomes. Tot seguit, però, ha deixat clar que l'anàlisi es basarà en càlculs econòmics.

Wert ha explicat que l'anàlisi es durà a terme en els propers dies ja que el ministeri vol enviar aquesta setmana el decret al Consell d'Estat i ha qualificat la reunió de "constructiva" i ha dit que ha servit per "aclarir i acostar posicions".

El ministre ha deixat entreveure que el seu objectiu és reduir el nombre de becaris i premiar els més aplicats. En aquest sentit, ha descartat mantenir l'exigència actual del 5,5 perquè els "resultats" demostren que "no s'ha produït una reducció substancial del nombre de becaris" i els "criteris de valor són absolutament incompatibles amb la idea de rebaixar l'exigència acadèmica". Per exemple, ha explicat que hi ha diferències de 3 a 1 en l'abandonament en el primer any universitari entre els alumnes que accedeixen a la carrera amb una nota superior al 5 respecte els que ho fan amb un 6,5.

Preguntat per les crítiques del portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, Wert ha dit que se sent que té el suport d'Alonso i el PP, i també de l'OCDE. En aquest sentit, ha destacat que l'organització internacional coincideix amb el ministeri que cal tenir en compte indicadors de "rendiment i de renda" en la concessió de beques; i respecte a Alonso, ha admès que pot haver-hi "cert espai d'opinions sobre el segon decimal". És a dir, ha insinuat que el tall del 6,5 no es rebaixarà de 6.

stats