Política 18/06/2013

Duran: "Sóc molt conscient que sóc el boc expiatori. Molta gent diu el mateix que jo i no se'ls diu res"

El líder d'Unió assegura que vol que la consulta es faci el 2014 però afegeix que "ho haurem de veure"

Ara
2 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, troba "insòlit" que el consell nacional de CDC "critiqués" aquest cap de setmana "el secretari general d'un partit" per unes declaracions, segons ha dit, "que no són reals", sobre la data de la consulta. Tot i això, Duran ha dit que "respecta" les crítiques i ha negat aquest dimarts en una entrevista a Catalunya Ràdio que les relacions entre CDC i Unió estiguin malmeses.

"Sóc molt conscient que sóc el boc expiatori. Molta gent diu el mateix que jo i no se'ls diu res", ha assegurat el secretari general de CiU.

Duran defensa que el seu discurs en relació amb el full de ruta sobiranista no s'aparta del que està escrit en el pacte de governabilitat entre CiU i ERC, que preveu ajornar el referèndum si les circumstàncies el desaconsellen. De fet, Duran ha posat èmfasi en aquestes eventuals circumstàncies i ha insistit que "haurem de veure" si el 2014 "hi ha possibilitats o no de fer la consulta". "Si anem de debò, les coses s'han de fer bé i a poc a poc; m'agradaria no deixar enrere el PSC i ICV [en el procés]", ha afegit.

Amb tot, ha volgut asserenar els ànims: "Que quedi clar per a aquells que diuen que sembro sospites. Hem de fer la consulta i la farem. UDC i Duran estem compromesos amb la consulta. Estem compromesos amb ERC a fer-la el 2014, però és veritat que hi ha unes excepcions incloses en el pacte. Ja ho veurem en el seu moment. Haurem de veure el 2014 si hi ha possibilitats o no de fer la consulta”, ha apuntat.

Duran ha negat que pugui anar a Europa com a cap de llista de CiU a les europees, i ha avançat que, pel que fa a ser líder a les espanyoles del 2015, "se n'ha de parlar quan toqui". "Estic dedicat a Madrid, aquí parlem molt de consulta però de vegades una cosa tapa l'altra", ha assegurat.

Comentari sobre les amenaces

"Sobre el tema amenaces, el dia que consideri una amenaça seriosa no la plantejaré pels mitjans de comunicació, la portaré a la policia. Hi ha hagut coses, però no hi vull dedicar ni un segon. No hi penso entrar perquè això no ens porta enlloc", ha apuntat després de ser preguntat sobre unes "amenaces" sobre ell que va avançar el secretari general democristià, Josep Maria Pelegrí.

stats