Política 16/10/2017

Durán qualifica de "sectari" i "innecessari" que Cort destini 283.000 euros a dinamització lingüística

La portaveu popular afirma que han exclòs l'oposició i les clàusules administratives per a la concessió del servei

Ara Balears
1 min
Marga Durán durant la roda de premsa

PalmaLa portaveu del Partit Popular de Palma, Marga Durán, ha comparegut en roda de premsa per denunciar dos dels acords aprovats en la passada Junta de Govern, com la formació de la comissió de seguiment de les clàusules socials, lingüístiques i mediambientals. En el comitè han exclòs l'oposició i les clàusules administratives per a la concessió del servei de dinamització lingüística en tres zones de Palma per un import de 283.201 euros, que consideren que és una mesura “sectària, intrusiva, innecessària i que no procedeix en aquests moments, ni per la necessitat per als ciutadans ni per l'import que té”.

Per Durán, és incomprensible que a barris com Son Gotleu, Pere Garau, la Soledat, el Rafal, el Viver, Son Cladera, el Camp Redó i Cas Capiscol s'inverteixin més de 280.000 euros en dinamitzadors lingüístics, obviant les necessitats prioritàries de les zones.

A més, Durán ha censurat que, mentre es destina aquesta quantitat a dinamització lingüística, el balanç de l'àrea de cultura continuï sent zero, ja que “és un clam el desert cultural que s'està produint aquesta legislatura. L'absència total d'obres als teatres de Palma és escandalosa, per la qual cosa exigirem en el proper ple que es retiri el contracte del servei de dinamització lingüística i es destini aquest import a dotar de programació mensual tots els teatres municipals”.

stats