Política 07/12/2017

Dos fiscals del Suprem han viatjat aquesta setmana a Barcelona per recollir proves sobre el Procés

Consideren que al TSJC és on hi ha "el nucli central de les proves"

Efe
2 min
Concentració espontània de ciutadans davant de la conselleria d'Economia durant l'operació de la Guàrdia Civil contra l'1-O

MadridDos fiscals del Suprem que investiguen el Govern i els Jordis, Javier Zaragoza i Fidel Cadena, han viatjat aquesta setmana a Barcelona per "recollir proves" que són en altres procediments que s'hi instrueixen i que poden servir per a la causa en què s'investiga el president Carles Puigdemont.

Fonts de la fiscalia han informat que el principal objectiu del viatge ha consistit a "examinar totes les evidències i proves que puguin servir per a la causa que instrueix el Tribunal Suprem", per la qual són a la presó el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A més, Zaragoza i Cadena s'han reunit amb representants de la fiscalia per obtenir indicis que puguin resultar d'utilitat per a la causa, segons ha informat el ministeri públic. Amb ells han repassat informes policials que pertanyen a causes com la que investiga el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el Govern pels preparatius del referèndum de l'1-O.

Aquest procediment transcorre de forma paral·lela a la causa que actualment instrueix el Suprem, un cop va assumir la competència que abans tenia l'Audiència Nacional, que s'ha quedat la investigació sobre l'actuació dels Mossos al Procés i que compta amb l'exmajor dels Mossos Josep Lluis Trapero i la seva intendenta, Teresa Laplana, com a investigats.

La importància del TSJC

Segons les fonts consultades, és al TSJC "on hi ha el nucli central de les proves". Zaragoza i Cadena també han examinat les dades que són a la causa que investiga el jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona contra els preparatius del referèndum de l'1-O, que va motivar la detenció de diversos ex alts càrrecs del Govern i diversos registres, entre els quals el del departament d'Economia el 20 de setembre.

Va ser just en aquest registre on es va produir el setge a la Guàrdia Civil amb la presència dels líders sobiranistes Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, a la presó incondicional des del 16 d'octubre.

El titular d'aquest jutjat d'instrucció també investiga, en una causa paral·lela, les denúncies per revelació de secrets pel suposat ús irregular de dades personals en l'enviament de cartes per configurar les meses electorals a la capital catalana.

stats