Política 09/01/2019

Dolors Bassa: “Falta més acció de govern. El Parlament no ha aprovat cap llei”

L'exconsellera demana no deixar caure el govern de Pedro Sánchez: "L'alternativa és molt pitjor"

Ara
3 min
Dolors Bassa demana no deixar caure el govern de Pedro Sánchez: "l'alternativa és molt pitjor"

BarcelonaL'exconsellera Dolors Bassa ha retret al Parlament que no hagi aprovat cap llei i ha denunciat una falta d'acció en el govern de Torra. L'exconsellera empresonada a Puig de les Basses també ha fet autocrítica en una entrevista a RAC1. Ha retret a ERC les baralles amb JxCat: "Som dos grups parlamentaris amb idees programàtiques diferents, però cal trobar l’estratègia nacional conjunta i compartida per avançar". També ha manifestat dubtes sobre el Consell per la República. "No el veia gens clar. Si és una eina per internacionalitzar el Procés, em sembla molt bé. Si s’utilitza per interferir en la feina del Govern de la Generalitat, no em sembla bé", ha detallat.

Bassa ha explicat que està ultimant la seva defensa amb l'advocat de cara al judici des de la presó i que, ara per ara, és partidària d'expressar-se en castellà al judici i de no contestar les preguntes de Vox. L'exconsellera sap, però, que la defensa ha de ser impecable. "Estic preparant una defensa per a l’absolució. Soc innocent. La meva prioritat és sortir de la presó. Jo no vull ser en Nelson Mandela", ha assegurat. La data continua sent una incògnita, tot i que l'exconsellera ha confirmat que el 6 de febrer ja han cridat a declarar alguns testimonis de l'acusació. Un procés que, ha dit, enfrontarà serena i amb ganes de defensar-se. Ara bé, amb una certa preocupació en relació a les mobilitzacions que es puguin dur a terme.

"Durant el judici hi haurà moltes mobilitzacions, però espero i desitjo que siguin coordinades. No m'agradaria que les concentracions tapessin o taquessin tot el que es digui al judici", ha advertit. En aquest sentit, Bassa demana coordinació entre el moviment independentista i reitera que, mentre s'allargui el judici, "el protagonisme ha de ser nostre", en referència als presos polítics.

"El judici tindrà molt d'impacte i vindran observadors internacionals. És una finestra que tindrem. Fins ara hem sentit les acusacions d'una banda i nosaltres encara no hem pogut explicar la nostra versió", ha reiterat l'exconsellera des de Puig de les Basses.

Bassa ha denunciat una presó preventiva sense cap fonament. "A la Manada, amb una condemna ferma, com és que no hi ha risc de fugida? Aquí la justícia barreja la subjectivitat ideològica. Si no fóssim independentistes, no estaríem aquí", considera.

"No podem deixar caure el govern de Sánchez. L'alternativa és molt pitjor"

Tot i que no és partidària d'aprovar els pressupostos de l'Estat a qualsevol preu, l'exconsellera Dolors Bassa insta els partits independentistes a "no deixar caure el govern de Sánchez". "L'alternativa és molt pitjor", ha considerat Bassa, empresonada a Puig de les Basses, en referència al PP, Ciutadans i la ultradreta de Vox. L'exconsellera demana un gest del president espanyol que "enamori l'independentisme". "Nosaltres demanem el referèndum i l’autodeterminació. Què ens han ofert ells? Entre el «No hi ha res» i el dret a l’autodeterminació hi ha moltes coses", ha dit, i ha posat un exemple: una llei d’amnistia com la del 1977.

Rivera carrega contra Sánchez

Ciutadans ha aprofitat la crida de Bassa a no deixar caure Sánchez per carregar contra el president del govern espanyol i tornar-li a demanar que convoqui eleccions. "La senyora Bassa ens ha descobert que Sánchez és el president ganga dels separatistes i dels qui volen liquidar Espanya", ha assegurat aquest dimarts el líder de Ciutadans, Albert Rivera. "Bassa té raó en una cosa: una alternativa seria molt pitjor pels colpistes", ha asseverat.

Coscubiela ha visitat Bassa

L'exconsellera se sent especialment decebuda amb el PSC de Miquel Iceta. El líder del PSC ja va dir que no aniria a visitar els presos per por que es fes públic. Bassa revela que Joan Coscubiela també l'ha anat a visitar i explica que l'ha sorprès que Eva Granados, amb qui va treballar a la UGT, no li hagi enviat ni una carta. "M’han vingut a veure molts militants del PSC i gent amb el carnet socialista. Molts. Miquel Iceta hauria de saber que em venen a veure. Ha vingut molta gent, des del mateix Juan José Ibarretxe fins a Joan Coscubiela. És un tema d’humanitat", assegura.

stats