Política 16/01/2019

Dirigents del PP desafien la doctrina oficial i situen Vox a l'"extrema dreta"

Feijóo i Hernando discrepen públicament de Casado en la definició del soci a Andalusia

Dani Sánchez Ugart
2 min

MADRIDQue l'acostament del PP a Vox, empès per Pablo Casado, genera dubtes en certs sectors populars no és cap sorpresa. Els sectors moderats del partit, arraconats després de la victòria de Casado en el procés de tria del successor de Mariano Rajoy, no veuen amb bons ulls que s'estigui emmotllant el discurs del partit al de la formació de Santiago Abascal, perquè consideren que això allunya el PP de la moderació i dificulta tornar a ocupar un rol de centralitat. Tot i així, els avisos públics d'aquest fet han arribat amb comptagotes i s'han concentrat en els detalls, com ara la manera de definir Vox, que per al sector oficialista no és "extrema dreta".

Dirigents de pes del partit, com el president gallec, Alberto Núñez Feijóo, o l'exportaveu al Congrés, Rafael Hernando –que va donar suport a Soraya Sáenz de Santamaría en les primàries– s'han distanciat en les últimes hores de la línia oficial i han qualificat Vox de partit d'extrema dreta sense embuts.

Feijóo ho va fer dimarts en una entrevista a Onda Cero en la qual va fer un intent de ressituar el PP en el centre polític. L'únic president autonòmic per majoria absoluta de tot l'Estat va considerar que el seu partit té sectors "més dretans" i sectors "més centristes", però segueix, en suma "en el centre polític". A més va llançar un advertiment públic a les temptacions d'imitar el discurs de Vox, perquè al seu entendre fer-ho els suposaria perdre "base" ideològica i, per tant, votants.

Hernando, per la seva banda, ha dit en una entrevista a La Sexta des de Sevilla aquest mateix dimecres, el dia que el seu partit segellava la investidura amb els vots del partit ultra, que Vox és "l'extrema dreta" i que les seves idees són "diferents de les del PP", que és una força política "centrada".

Les declaracions de tots dos 'barons' contrasten amb les de reconeguts casadistes, com la flamant candidata a la comunitat de Madrid, que des que va ser designada candidata s'esforça en negar que Vox sigui extrema dreta, i intenta reivindicar les banderes de la formació ultra com a pròpies. Casado ha seguit la mateixa línia, i des de la seva arribada a la presidència del PP ha fet esforços per identificar-se amb Vox en els assumptes que aquest partit posa sobre el tauler polític, a més de dir que no el qualificarà "d'extrema no-se-què" perquè els seus votants abans votaven el PP.

stats