Política 24/05/2018

Dimiteix el secretari general del PP d'Andratx, "decebut" amb Gürtel

Ángel Hoyos ha decidit que renunciar al seu càrrec era "el més honest" que podia fer després de conèixer la sentència aquest dijous

Ara Balears
1 min
Ángel Hoyos. / Facebook

PalmaEl secretari general del PP d'Andratx, Ángel Hoyos, ha presentat aquest dijous la dimissió, el mateix dia que s'ha fet pública la sentència del cas Gürtel, en la qual l'Audiència Nacional ha condemnat el partit presidit per Mariano Rajoy com a partícip a títol lucratiu d'aquesta trama de suborns i contractacions irregulars.

Segons han confirmat fonts del PP, el número dos dels populars a Andratx s'ha mostrat "decebut" amb els fets i ha decidit renunciar al càrrec de secretari general del PP a Andratx, perquè considera que és "el més honest" que podia fer. En un escrit a les seves xarxes socials, Hoyos ha deixat clar que "és hora de dir basta, perquè no em representa", fent referència al Partit Popular.

La sentència d'aquest dijous és la primera en la qual la justícia dona per confirmada la comptabilitat paral·lela del PP. Entre els altres condemnats, hi ha els exbatles de Majadahonda Guillermo Ortega, a 38 anys de presó; l'exconseller madrileny Alberto López Viejo, a 31 anys de presó, i l'exbatle de Pozuelo Jesús Sepúlveda, a 14 anys. La resolució inclou 28 condemnes per prevaricació que comporten un total de 194 anys d'inhabilitació.

stats