Política 11/12/2017

La fiscalia obre una investigació per les piulades homòfobes contra Iceta per un delicte d'odi

L'autor, un professor de la UB, ha dimitit del seu càrrec a la universitat, però hi continuarà com a docent

Marc Toro
1 min
El líder  del PSC, Miquel Iceta, participa avui en el comitè federal del PSOE.

BarcelonaLa Fiscalia de Barcelona ha obert d'ofici diligències d'investigació per un delicte d'odi contra el professor de la UB Jordi Borrell per les piulades homòfobes contra el candidat del PSC, Miquel Iceta. En un comunicat, el ministeri públic diu que ha obert una investigació pel delicte 510.2.a del Codi Penal, que castiga els que lesionin la dignitat, humiliïn, menyspreïn o desacreditin persones per la seva orientació sexual.

Per la seva banda, el director de l’Institut de Nanociència i Nanotecnologia (IN2UB) de la UB, Jordi Borrell, que va proferir insults homòfobs contra Iceta, va presentar aquest diumenge a la tarda la seva dimissió, segons ha confirmat en un comunicat la institució. Fonts de la mateixa universitat, però, han confirmat que Borrell continuarà com a docent de la UB al departament de farmàcia i tecnologia farmacèutica i física o química.

En el text s'assegura que tant la UB com el seu rector, Joan Elias, van considerar les expressions "inacceptables" i "alienes als valors universitaris". Borrell, que va arribar a dir que el cap de llista socialista té els "esfínters dilatats" i el va qualificar de "repugnant", s'ha disculpat aquest mateix dilluns a través de la mateixa xarxa social assegurant que no és homòfob i que els seus comentaris havien sigut una "ficada de pota".

Iceta, per la seva banda, ha anunciat aquest matí en una roda de premsa a l'ACN que denunciarà a la fiscalia per delictes d'odi els tuits homòfobs contra ell, mentre que des de la sectorial LGTBI del PSC havien iniciat una campanya per demanar la destitució del professor.

stats