Política 11/08/2020

En llibertat un jutge del Tribunal Constitucional després de declarar per un presumpte cas de violència masclista

Fernando Valdés no s'hauria identificat com a magistrat quan els agents el van detenir, segons Efe

Ara
2 min
El magistrat del Tribunal Constitucional Fernando Valdés Dal-Re

MadridEl jutge del Tribunal Constitucional Fernando Valdés Dal-Ré ha estat detingut aquesta matinada després d'un cas de violència masclista que té com a víctima la seva esposa, segons ha avançat El Español. La titular del jutjat d'instrucció 7 de Majadahonda (Madrid) l'ha deixat en llibertat. Els fets haurien tingut lloc aquesta matinada al seu domicili madrileny i l'avís l'haurien donat uns veïns, que han sentit una forta discussió. Després de valorar l'estat de salut i l'edat de Valdés –té 75 anys–, "i tenint en compte l'epidèmia sanitària derivada del covid-19", ha estat posat en llibertat, tal com ha informat el gabinet de comunicació del Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

Com a magistrat del TC, Valdés és aforat davant el Tribunal Suprem, de manera que només ha pogut ser detingut si els agents de la Guàrdia Civil han percebut que estava cometent un delicte flagrant en aquell moment. Si fos el cas, també hauria de ser el Suprem qui l'investigués i és un altre dels motius pels quals la magistrada l'ha deixat en llibertat, informa el TSJM. Segons l'agència Efe, Valdés Dal-Ré no s'hauria identificat com a magistrat del TC quan els agents van acudir a arrestar-lo.

Segons explica El Español, els fets haurien provocat que el president del TC, Juan José González Rivas, hagi interromput les seves vacances. Aquest mitjà digital explica que la situació de salut de Valdés podria haver influït en la forta discussió que, assegura, s'hauria produït. De fet, el magistrat hauria estat traslladat a un hospital. Valdés Dal-Ré té 75 anys i és un dels quatre jutges pendents de renovació, proposat en el seu moment pel PSOE i integrant del bloc considerat progressista. Catedràtic en dret laboral i vinculat a la UGT, en el seu pas pel TC ha firmat diverses resolucions partidàries als drets socials i també és un dels tres magistrats que van esquerdar la unitat del tribunal en relació al Procés.

stats