Política 13/05/2019

Després de prometre una retallada a l'Ibanat, Vox regateja amb els Bombers de Palma

Un comunicat del partit extremista diu que Fulgencio Coll és "qui millor entén les necessitats" dels qui apaguen el foc

Ara Balears
1 min
Fulgencio Coll promet més neteja i policia a Palma

PalmaTres hores després que els candidats a la batlia de Palma del PP, MÉS, Unides Podem, Ciutadans, el Pi, Sumam i Actua firmassin aquest dilluns al matí l'acord de mesures urgents per millorar la situació dels bombers de la capital mallorquina, Vox enviava un comunicat per informar que no rubricaven les reclamacions dels qui apaguen incendis argumentant que "no coneixen l'estat dels comptes" i que fer-ho seria "una temeritat i un engany".

Cal tenir en compte que el partit extremista preveu en el seu programa electoral del 26-M una sèrie de retallades que comportarien restar sis milions d'euros a l’Institut Balear de la Natura (Ibanat), un fet que, segons el director de l'Ibanat, Joan Ramón Villalonga, perjudicaria la prevenció i la lluita contra els focs en un estiu amb un elevat risc d'incendi. La proposta de Vox també implicaria l'acomiadament de, com a mínim, 150 treballadors de l'Institut.

El comunicat de Vox qualifica el candidat a la batlia de Palma, Fulgencio Coll, com el "qui millor entén les necessitats del cos de Bombers". A més, posa en valor el passat de l'exmilitar com a fundador de la Unió Militar d'Emergències (UME) i el descriu com "la veu més autoritzada per parlar sobre aquest tipus d'assumptes.

Les explicacions de Fulgencio Coll

Amb tot, segons la nota, el "candidat més seriós" –en referència a Coll– no pot firmar un document "sense conèixer abans quina és l'actual situació de les arques municipals". "No volem fer política ni electoralisme d'un assumpte tan greu", hi afegeix el comunicat.

stats