Política 04/08/2013

Demanen la dimissió de Cospedal per la implicació del seu marit en un cas que investiga la fiscalia

Ignacio López del Hierro ha estat denunciat per haver cobrat 7.000 euros mensuals d'un banc al qual no hauria prestat cap servei, segons publica 'El Mundo'

Europa Press
2 min
María Dolores de Cospedal s'abraça al seu marit, Ignacio López del Hierro, el juny del 2011, en prendre possessió com a presidenta de Castella-la Manxa / EFE

ToledoUna altra via d'aigua oberta al PP, ara amb la secretària general i presidenta de la Comunitat de Castella-la Manxa, María Dolores de Cospedal, com a protagonista. El seu marit, Ignacio López del Hierro, és investigat per la fiscalia per una denúncia que l'acusa d'haver estat cobrant 7.000 euros mensuals de Liberbank –l'entitat financera a la qual es va integrar Caja Castilla-La Mancha– tot i no prestar-hi cap servei. Ho ha publicat 'El Mundo' aquest diumenge i de seguida s'ha encès la metxa.

La vicesecretària del PSOE de Castella-la Manxa, Cristina Maestre, ha demanat "la dimissió de Cospedal i la convocatòria d'eleccions autonòmiques anticipades a la regió". Maestre acusa la dirigent popular de passar més temps pendent "dels embolics del seu partit" i "dels problemes judicials que afecten el PP i a ella mateixa" que de governar.

La portaveu socialista assegurava avui que "això ja és un serial". "Si no en teníem prou a Castella-la Manxa amb el cas Bárcenas, amb el rebut dels 200.000 euros i el presumpte finançament irregular del PP de la regió, ara tenim el cas López del Hierro", ha apuntat. I ha reclamat a la secretària general del PP que doni explicacions, "com vulgui i on vulgui" sobre aquest cas.

Segons la seva opinió, ha de començar per aclarir "si són certs els termes de la denúncia i si és veritat que el seu marit ha estat cobrant 7.000 euros de Liberbank i de l'antiga CCM per no fer res".

En aquest sentit, la dirigent del PSOE de Castella-la Manxa, ha reconegut que la seva formació té "poques esperances" que Cospedal comparegui a les Corts perquè "menysprea el Parlament" i ha evitat "comparèixer en dues ocasions per explicar les implicacions en Castella-la Manxa del cas Bárcenas".

Per la seva banda, el secretari d'Acció Provincial del PP de Castella-la Manxa, Jaime Ramos, ha manifestat que aquest tipus d'informacions "són la causa directa de l'enfrontament i l'oposició que de manera contundent ha tingut la presidenta regional durant tot aquest temps" contra l'extresorer del PP Luis Bárcenas.

Ramos ha expressat que les qüestions que sorgeixin en el matrimoni format entre María Dolores de Cospedal i Ignacio López del Hierro són "exclusives del matrimoni".

"A ningú li interessen les qüestions laborals de la dona de Rubalcaba", ha afegit.

stats