Política 20/09/2017

Colau avisa Rajoy que si no atura la deriva autoritària es trobarà "un poble més unit que mai"

L'Ajuntament de Barcelona s'alinea amb les institucions catalanes en defensa de l'autogovern

Gerard Pruna
2 min

BarcelonaRebuig frontal de l'alcaldessa de Barcelona a l'operatiu de la Guàrdia Civil per aturar l'1-O. Després de la roda de premsa de les entitats a la plaça Sant Jaume i de la declaració institucional del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, Ada Colau també ha comparegut davant els mitjans per mostrar el seu desacord amb l'estratègia del govern espanyol i reclamar a Mariano Rajoy que aturi la seva "deriva autoritària".

Colau, que ha considerat "gravíssims" els fets ocorreguts aquest dimecres a Barcelona, ha avisat el president del govern espanyol que no esperi trobar "por" o "divisió" en el poble català. "Si persisteix en aquesta estratègia absolutament autoritària, trobarà un poble més unit que mai en la seva diversitat", ha alertat.

Per això, l'alcaldessa de Barcelona ha reclamat al govern espanyol una "rectificació immediata", que aturi "la deriva repressora i la judicialització de la política" i retorni l'autogovern a les institucions catalanes. A més, ha apostat per obrir "una via de diàleg i negociació política" per resoldre un conflicte que és polític.

Segons Colau, Rajoy ha de ser conscient que l'estratègia que ha seguit fins ara, "lluny d'aturar les demandes legítimes del poble, les ha animat i cohesionat". Això és així fins al punt que, ha dit, ara ja "no és una qüestió d'independència sí o no, sinó de defensa de les institucions democràtiques i de l'autogovern".

Gravíssim i inaudit en democràcia

L'alcaldessa de Barcelona ha volgut subratllar, a més, que l'Ajuntament de Barcelona "està al costat de les institucions catalanes i del Govern en defensa de l'autogovern i les institucions", i ha donat la benvinguda a les manifestacions que s'estan produint a Barcelona.

"La situació d'atac als drets i llibertats és tan greu que és necessari que ens mobilitzem", ha afirmat Colau, que ha considerat "gravíssim i inaudit en democràcia" que s'estiguin fent escorcolls a institucions, detencions d'alts càrrecs i treballadors públics i entrades a les seus dels partits "per motius polítics i per la incapacitat del govern espanyol de respondre".

stats