Política 23/05/2018

Debat a Bat impulsa a Menorca el record dels actes que varen marcar el Maig del 68

Jordi Bayona, Jaime Pastor i Magda Oranich participaran demà i divendres en tres actes que analitzaran els fets històrics del Maig del 68 i el seu impacte en la societat actual

Ara Balears
2 min
París, el teatre dels joves

MaóL'espai obert Debat a Bat torna a protagonitzar unes activitats a Menorca que, amb convidats d'excepció, pretenen recordar un seguit de passatges de la història que, tot i la distància temporal, podrien equiparar-se amb determinades situacions sociopolítiques actuals. Sota el títol 'Maig del 68, Maig del 18', la iniciativa organitzada per Adolfo Rodríguez intentarà reflexionar sobre els esdeveniments històrics del Maig del 68 i el seu recorregut.

Els esdeveniments del Maig del 68 tenen cabuda a partir de demà a l'espai obert 'Debat a Bat'.

Debat a Bat ha programat per a demà una doble cita. Per una banda, una xerrada, que tindrà lloc a la sala polivalent Albert Camus de Sant Lluís a les 20 h. En aquesta trobada hi participaran el periodista Jordi Bayona Llopis, l'intel·lectual i polític Jaime Pastor Verdú i Magda Oranich Solagran, advocada de Salvador Puig Antich i exdiputada al Parlament per Junts per Catalunya. Quan acabi l'acte, la tertúlia es traslladarà als cellers Binifadet on, a les 22 h, hi haurà un sopar amb els convidats.

D'altra banda, 'Maig del 68, Maig del 18' impartirà una última xerrada divendres a les 10 h a l'institut Joan Ramis i Ramis de Maó. La vaga que va concentrar nou milions de treballadors a França, la invasió de la Unió Soviètica a Txecoslovàquia, els moviments pacifistes, la guerra de Vietnam, el feminisme, la sublevació dels estudiants de classe mitjana a les universitats, els grans partits polítics que perden el control de les mobilitzacions i la llei de drets civils dels Estats Units seran algunes de les qüestions que s'hi analitzaran, i es debatrà si tenen relació amb altres moviments més actuals com el 15-M o el d'antiglobalització.

stats