Política 23/05/2019

David Fernàndez considera una "mentida grossa" dir que Colau va posar en perill l’1-O

Artadi i Maragall han criticat en campanya la manca de compromís amb el referèndum de l’alcaldessa

Ara
2 min
L’exdiputat de la CUP David Fernàndez al Tribunal Suprem.

Barcelona"L’única cosa que va fer la senyora Colau per l’1-O va ser posar-lo en perill", titulava Vilaweb aquest dijous l'entrevista amb Elsa Artadi. Una afirmació que no ha agradat gens a l'exdiputat de la CUP David Fernàndez, que ha reaccionat ràpidament a través de les xarxes.

Fernàndez, impulsor de la iniciativa En Peu de Pau, ha lamentat que els candidats facin servir l'1-O en la seva disputa partidista i ha garantit, "amb ple coneixement de causa", que les afirmacions contra Colau no són "certes" i, a més, són "injustes".

El titular de l'entrevista no és un fet aïllat. Tant JxCat com ERC han criticat insistentment en campanya la manca de compromís que, segons ells, Colau va tenir amb l'organització del referèndum d'autodeterminació a la capital catalana. Aquest dimecres, per exemple, Artadi va acusar la líder de Barcelona en Comú de només voler-se fer la "foto" per l'1 d'Octubre, però no implicar-se en la seva gestació. "On era quan s'estava organitzant? Deia que no volia posar en risc a ningú", va afirmar.

El president de la Generalitat, Quim Torra, també s'hi ha abonat al dir que que l'alcaldessa va "mirar cap a una altra banda" durant el Procés i que "no va ser al costat" de les institucions catalanes.

ERC ha sigut igual de bel·ligerant o més amb l'alcaldessa de Barcelona, fins al punt que la setmana passada va afirmar que l1-O es va fer a la capital de Catalunya "malgrat l'ajuntament, que no va cedir les escoles ni edificis públics". "Va decidir no córrer riscos. La senyora Colau és una gran especialista en la minimització de riscos", va afegir en una roda de premsa a l'ACN.

El conseller d'Exteriors i exportaveu d'Esquerra a Barcelona Alfred Bosch també es va mostrar molt crític amb Colau diumenge passat en el míting central de campanya dels republicans, quan va recordar que s'havia ofert a entrar al govern municipal per assumir totes les responsabilitats que es derivessin de la celebració del referèndum.

stats