Política 10/07/2018

Damià Borràs exigeix a Foment que convoqui amb urgència el concurs per l'OSP amb Madrid

El diputat socialista admet que desconeix en quin punt es troba la tramitació, però subscriu i comparteix la preocupació traslladada per diferents entitats socioeconòmiques de Menorca

Joan Civil
2 min
Air Nostrum és la companyia que connecta Menorca amb Madrid en règim d'Obligatorietat de Servei Públic.

MaóEl diputat autonòmic del PSIB-PSOE Damià Borràs ha demanat celeritat al Ministeri de Foment perquè convoqui el concurs d'adjudicació per a l'Obligatorietat de Servei Públic (OSP) entre Menorca i Madrid. Borràs ha assegurat que "el marge és mínim, ja que els tràmits per a l'entrada en vigor de l'OSP no són ni ràpids ni senzills". El dirigent socialista ha assenyalat l'anterior executiu del Partit Popular i entén que el procés s'havia d'iniciar a principis d'any.

Damià Borràs ha reconegut que desconeix en quin punt es troba la tramitació de l'OSP, però subscriu i comparteix la preocupació que ahir traslladà PIME Menorca. En aquest sentit, el diputat menorquí considera que "aquesta qüestió hauria d'estar resolta en aquests moments per donar estabilitat i seguretat als usuaris que vulguin comprar amb antelació els bitllets per tal d'aconseguir unes tarifes més reduïdes". A més, Borràs ha recordat que "el Ministeri de Foment podia haver iniciat el procés d'adjudicació tot i estar en vigor l'OSP anterior", i atribueix el retard "al canvi de govern a Madrid i a la pressió justificada de tots els partits per tirar endavant l'aprovació de l'increment del descompte de resident al 75%, que ha estat la prioritat de les formacions polítiques de les Balears".

Per Damià Borràs, l'entrada en vigor del 75% no desvirtuaria l'OSP, ja que pel diputat del PSIB-PSOE afirma que "si no tenim companyia aèria, no hi ha descompte possible". El dirigent socialista també ha deixat clar que el servei podria despertar interès a altres empreses com "Vueling o Ryanair", malgrat que puntualitza que aquestes "necessiten programar l'operativa amb més temps". En qualsevol cas, el diputat menorquí admet la importància de l'OSP amb Madrid, però destaca que "la ruta més rellevant per als menorquins és Barcelona". En aquests instants, Menorca no disposa de programació aèria amb la capital de l'Estat a partir de l'1 de novembre.

stats