Política 19/09/2018

Jarabo critica el PSIB per posar traves a l’Oficina Anticorrupció

El portaveu de Podem ha demanat pressió al govern de Sánchez per derogar la llei mordassa i també ha defensat les entitats ecologistes

S. Vidal
1 min
Jarabo critica el PSIB per posar traves a l’Oficina Anticorrupció

PalmaEl líder de Podem, Alberto Jarabo, ha destacat la bona relació entre els diferents partits del Pacte que permet el Govern però també hi ha hagut retrets al Govern Balear, o almenys al PSIB, al qual acusa de posar traves, des del Parlament, per engegar l’Oficina Anticorrupció. “La diputada Camps i el senyor Thomàs han fet una feinada aquest estiu per esmenar l’Oficina”, ha criticat recordant que s’han redactat més de 100 esmenes. “Reconeguin que aquest treball no sempre s’ha fet pensant en la màxima autonomia respecte del Govern”, ha afegit.

D’altra banda, Jarabo ha demanat a Armengol que aprofiti el Govern de Sánchez per sol·licitar la derogació de la llei mordassa. Entre les crítiques als seus socis: “Les organitzacions ecologistes no mereixen cap crítica perquè són part del nostre ADN”, ha dit referint-se a la polèmica amb el president del Consell, Miquel Ensenyat, per les obres de desdoblament de la carretera de Campos.

El portaveu del grup també ha tingut bones paraules per a l’impost turístic i ha assenyalat que els grups d’esquerres no odien el turisme, ja que ells l’han exercit aquest estiu “i hem penjat les nostres fotografies a Instagram”. Durant el seu discurs, més destinat al Partit Popular que a la presidenta del Govern, ha dedicat un apartat específic a l'educació, especialment a l’etapa de 0-3 anys, que veurà com s’incrementa la seva partida pressupostària fins a sis milions d’euros, cinc dels quals estan compromesos per a una iniciativa de Podem aprovada al Parlament.

stats