Política 14/10/2019

Puigdemont crida a la mobilització pacífica davant les condemnes "inhumanes"

L'expresident a l'exili demana covertir les eleccions generals en una mostra de "rebuig i fermesa"

Júlia Manresa
2 min
Puigdemont  i els exconsellers a l'exili fent la declaració institucional en resposta a la sentència

BRUSSEL·LES[Segueix l'última hora de la sentència del Tribunal Suprem al Procés amb totes les reaccions]

Contundent declaració de l'expresident Carles Puigdemont després de la sentència condemnatòria del Procés. Acompanyat dels exconsellers Toni Comín i Lluís Puig i des de la delegació que encapçala Meritxell Serret, Puigdemont ha pronunciat un discurs en català, castellà i anglès en què ha fet una crida a la mobilització pacífica, a prendre la iniciativa i també a convertir les eleccions generals del 10 de novembre en una mostra sonora "de rebuig i fermesa" davant les sentències "injustes i inhumanes".

"Que sàpiguen que no acceptem la seva recepta basada en repressió i condemnes", ha avisat Puigdemont, que al mateix temps ha advertit que a partir d'ara comença una fase en què l'independentisme serà "perseguit" sota el pretext de la "sedició i la rebel·lió". L'expresident ha denunciat la "regressió de drets i llibertats" que suposa la sentència, assegurant que afecta tots els ciutadans no només independentistes. "La brutalitat judicial torna a enterrar les esperances d'aquells que creien que l'Estat rectificaria", ha sentenciat el polític a l'exili. Visiblement seriós, Puigdemont ha denunciat que "la democràcia està empresonada" i ha etzibat que cal "transformar la indignació en energia positiva" .

Puigdemont ha criticat l'Europa que "impedeix que els representants de més de 2 milions de ciutadans europeus s'asseguin al Parlament Europeu per denunciar les injustícies". També ha criticat l'Estat que no dialoga i ha fet una crida a "demostrar al món que hi ha una via catalana que rebutja la repressió". L'expresident ha denunciat que els condemnats són "víctimes de detencions arbitràries" i ha fet una crida a "reaccionar i no resignar-se a acceptar l'statu quo i la repressió".

stats