Política 20/09/2017

Rajoy amenaça d'aplicar mesures més dures: "Són a temps d'evitar mals majors"

El president espanyol veu el referèndum descativat: "És una quimera"

Dani Sánchez Ugart
2 min
Mariano Rajoy aquest diumenge al vespre a la Moncloa / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut aquest dimecres al vespre a la Moncloa per llegir una explica des de la Moncloa l'operatiu policial contra l'1-O, i ha avisat a la Generalitat que deixin de tirar endavant amb els preparatius. "Són a temps d'evitar mals majors", ha dit, en una picada d'ullet a l'aplicació de l'article 155 o la suspensió de Puigdemont. "Tornin a la llei i a la democràcia. Permetin que la gent pugui passar pàgina", ha insisitit.

Rajoy ha donat un suport tancat a la feina de la Guàrdia Civil que avui ha practicat detencions a diversos càrrecs de la Generalitat i ha dit que "l govern espanyol vetllarà com fins ara perquè cap ciutadà de Catalunya quedi afectat" pels plans sobiranistes, i ha justificat: "Ja els vaig dir que l'estat de dret no fallaria".

A més, ha demanat a "la Generalitat que deixi les actuacions il·legals. Saben que aquest referèndum ja no es pot celebrar, és una quimera impossible o l'excusa que alguns busquen per fer més profunda la fractura de la societat catalana"

Rajoy ha continuat amb la mateixa clau de resposta que ha seguit fins ara i ha dit que "l'Estat respondrà al ritme que marqui el seu propi ordenament jurídic i les garanties democràtiques que aquest preveu". "És el moment de protegir la nació i no de posar-la en dubte", ha afegit, abans de fer una crida a "la unitat", dels partits contraris al dret a decidir que "és imprescindible i és el millor suport que podem donar als alcaldes, regidors, funcionaris i policies de Catalunya que estan sent coaccionats".

També ha tingut un missatge per a Podem, que està donant suport a les mobilitzacions al carrer, i els ha dit que "els que generen inestabilitat al carrer hauran de respondre de la seva deslleialtat davant dels ciutadans".

stats