Política 29/01/2019

Cladera no dona explicacions sobre l'informe tècnic de la torrentada del Llevant

El Parlament aprova aquest dimarts un total de sis lleis

Ara Balears
3 min
La consellera d'Hisenda i Adinistracions Públiques, Catalina Cladera.

Palma"No facin oportunisme polític amb una tragèdia d'aquesta magnitud". Aquesta ha estat la resposta de la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, a la demanda d'explicacions per part del PP sobre l'informe tècnic de la torrentada que afectà el Llevant mallorquí el 9 d'octubre passat.

La portaveu adjunta del PP, Margalida Prohens, ha demanat saber "tota la veritat" sobre la gestió d'Emergències durant les primeres hores de la tragèdia i ha recordat les discrepàncies manifestades per la Conselleria de Medi Ambient, que acusà l'informe d'aixecar "una cortina de fum" per amagar "la caòtica resposta" inicial.

Cladera s'ha limitat a demanar "respecte per les víctimes" i ha recordat que "les deficiències no venen d'ara" i que la legislatura passada es varen produir "molts acomiadaments a l'112".

El Govern destinarà els 2,7 milions d'euros procedents de promoció turística a lloguer social

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha ratificat aquest dimarts en el ple del Parlament que el Govern destinarà a ajuts al lloguer i a la rehabilitació d'habitatges els 2,7 milions d'euros que inicialment havien de ser per a l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears. Un acord entre Podem i PP possibilità l'aprovació de tres esmenes el desembre passat, gràcies a les quals s'adjudicà aquesta quantitat a mesures per al lloguer social.

A més, aquests doblers també serviran per subvencionar tributacions locals als usuaris de l'Ibavi, ja que, com ha reconegut la presidenta, el 2018 mancaren recursos per afrontar aquestes subvencions.

Podem reclama més informació sobre l'impacte sanitari de la central de Maó

El diputat de Podem David Martínez ha sol·licitat més transparència sobre l'afectació a la salut dels nivells de contaminació que emet la central tèrmica de Maó, tot recordant el manifest que va publicar el Sindicat de Greuges a principis d'enguany.

La formació exigeix que es facin públics els indicadors de contaminació i el potencial impacte a la salut, i també les mesures que es duen a terme per corregir la situació. A més, demana a tots els ajuntaments de l'illa, al Consell, al Govern balear i al govern espanyol que donin suport a aquesta decisió amb tots els seus mitjans.

Negueruela al PP sobre garantir la bonificació en contractació de fixos discontinus: "Hi ha temps suficient, encara som a gener"

El diputat popular Santiago Tadeo i Vidal ha demanat al conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, sobre si està garantida la bonificació per a la contractació de fixos discontinus.

"Si aprovau els pressupostos, sí, però l'any passat es varen aprovar al juliol i no us preocupàveu tant perquè governava el vostre partit", ha dit Negueruela, qui ha afegit que "hi ha temps suficient, encara som a gener". Tadeo ha considerat que "si no vol governar, no ho faci, però no ens passi el problema a nosaltres [el PP]".

A més, el conseller ha recordat que "ara fan un discurs a favor dels discontinus, però la darrera vegada que vàreu poder, votàreu en contra del turisme i la seva promoció", en referència al fet que tant el PP com Podem varen unir els seus vots en el debat de pressupostos del Parlament per aprovar les esmenes que retallen 2,7 milions d'euros el finançament de l'Agència d'Estratègia Turística (AETIB).

Armengol, compromesa contra les prospeccions petrolieres

La diputada de Ciutadans, Olga Ballester, ha demanat a la presidenta del Govern, Francina Armengol, què farà el govern espanyol i què significa pel PSOE el compromís contra les prospeccions. "Sempre hi hem dit que no", ha afirmat, i ha recordat la feina que s'està duent a terme des del nou Ministeri de Transició Ecològica, com l'ampliació del Parc Natural de Cabrera i el corredor de cetacis, entre d'altres.

Tot i això, Ballester ha carregat contra el seu silenci sobre la pròrroga de deu anys que ha concedit l'executiu de Pedro Sánchez a Repsol per continuar fent prospeccions a la plataforma Casablanca, que està situada davant Tarragona i afecta el corredor de cetacis. "Aquesta pròrroga s'ha concedit amb el silenci absolut d'Armengol, MÉS i Podem", ha dit la diputada taronja.

stats