Política 19/07/2019

La Moncloa obre la porta a l'entrada de membres de la direcció de Podem com Echenique i Montero al govern de coalició

Isabel Celaá ha tornat a rebutjar que Iglesias formi part de l'executiu

Germán Aranda
1 min
La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres. EFE

MadridLa ministra d'Educació i portaveu del govern, Isabel Celaá, ha obert avui la porta a l'entrada de membres de la direcció de Podem a un nou govern de coalició, sempre que no hi sigui Pablo Iglesias. Sobre la possibilitat que membres de la direcció d'Unides Podem com Irene Montero o Pablo Echenique fossin al consell de ministres, Celaá no l'ha descartat. "El president va dir que no es compleixen les condicions perquè hi sigui Pablo Iglesias. Punt", ha dit Celaá, que ha remarcat que en altres coalicions internacionals els líders no acostumen a voler-hi ser". És diferent, ha defensat, discrepar amb membres d'altres partits que amb els líders dels partits.

"No és el mateix el grau de tensió a què s'arriba quan hi ha líders dels partits que quan hi ha membres significatius", ha defensat Celaá, que ha assenyalat també que, en altres governs de coalició "molts líders no hi entren per mantenir la seva llibertat de reivindicacions polítiques legítimes, per no tenir totalment subordinada la seva posició a la pertinença al consell de ministres". "És inassumible sacrificar l'interès general per una persona. No crec que Pablo Iglesias ho vulgui", ha afegit Celaá, que veu la investidura de Sánchez com una elecció entre "progrés" si tira endavant i "bloqueig" si no ho fa.

La ministra també ha valorat les publicacions recents del diari 'Público' sobre el seguiment del CNI als joves de Ripoll i la condició d'informant de l'imam Es-Satty, que hauria durat fins al dia abans dels atemptats, però s'ha limitat a dir que aquest tema ja va ser abordat pel llavors director del CNI, Félix Sanz Roldán, a la comissió de secrets oficials del Congrés de Diputats el març del 2018.

stats