Política 12/07/2019

La Moncloa demana a Unides Podem "superar les desconfiances"

Celaá diu que no tenen cap "veto personal" a ningú

Ara
1 min
La portaveu en funcions del govern espanyol, Isabel Celaá, aquest divendres a la Moncloa.

MadridLa portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha insistit aquest divendres en proposar un executiu de cooperació amb Unides Podem i ha advocat per "superar les desconfiances i assumir tots les responsabilitats" per posar-se a treballar i que aquest mes de juliol hi pugui haver una investidura i un govern efectiu.

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, Celaá ha destacat que el govern espanyol no té "cap veto personal a ningú" i ha afegit que "és possible que qui exclogui la metodologia de treball" que proposen els socialistes "tingui alguna desconfiança" .

"¿Quina és la desconfiança a l'hora d'acceptar aquesta metodologia? Primer parlem del què i després de qui pilota", ha subratllat la portaveu.

Ha apostat així per seguir treballant en aquest govern de cooperació amb Unides Podem i ha reiterat l'oferta feta al partit de Pablo Iglesias: "Posar l'accent en l'estructura, en la institució, que són llocs polítics, no en el consell de ministres".

Ha destacat que, a més, han fet una "proposta programàtica oberta, la possibilitat de tenir una comissió de seguiment i cooperació parlamentària".

"És una proposta molt forta", ha destacat, abans d'afegir que no obstant això ahir el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, va advocar per "tornar a la casella de sortida per treballar sobre el programa, primer sobre el programa, i deixem, separem del primer debat, allò que ens separa".

"Podem defensa un govern de coalició; el candidat, amb raons de fons, en defensa un de cooperació", ha afegit.

stats