Política 25/05/2018

Rajoy acusa Sánchez de voler ser president "amb qui sigui": "Qualsevol dia pactarà amb Puigdemont"

El president espanyol diu que la moció "debilita Espanya" i al PSOE "li és igual"

Dani Sánchez Ugart / Ot Serra
2 min
Mariano Rajoy durant la roda de premsa de resposta a l'anunci del PSOE de presentar una moció de censura contra ell

MadridMariano Rajoy ha respost aquest divendres a la moció de censura presentada pel PSOE, i ha considerat que "va contra l'estabilitat" i és "lesiva per al futur de tots els ciutadans". A més, ha afegit que "es fa en l'únic interès del senyor [Pedro] Sánchez", que, segons ell, "des que va perdre les eleccions està buscant el seu lloc en la política espanyola". El president espanyol ha acusat Sánchez d'estar disposat a pactar amb els independentistes per assolir el poder, i ha afirmat que "qualsevol govern constituït amb aquests suports és inviable", però a Sánchez "li és igual", perquè està disposat a fer govern "amb qualsevol".

"Qualsevol dia el veurem pactant amb el senyor Puigdemont", ha dit, per criticar l'aproximació als independentistes. El president espanyol ha fet una defensa de les legislatures de quatre anys, i ha acusat tant el PSOE com Cs d'estar actuant amb "interessos partidistes". "Tot això no té cap sentit i va contra els interessos generals de tots els espanyols", ha considerat en una roda de premsa des de la Moncloa, en la qual ha afirmat que la moció "debilita clarament Espanya".

Sobre la seva intenció d'esgotar la legislatura, el president del govern espanyol ha recordat que té la facultat exclusiva de convocar eleccions, però ha reiterat que ell aposta per esgotar la legislatura.

La moció, ha dit, es produeix "en una situació de dificultat per a Espanya per l'aplicació del 155" i s'ha presentat després de l'aprovació dels pressupostos, que eren "bons" per a l'Estat i "proporcionaven estabilitat política al país". I es fa sobre uns fonaments que "no són veritat", perquè segons ell la condemna al PP és només civil i relativa a uns fets que el partit no coneixia.

Després de la sentència del cas Gürtel, en la qual el tribunal va desacreditar el seu testimoni, Rajoy s'ha preguntat: "Qui reparteix certificats de credibilitat a Espanya? Els ciutadans. Qui en té més? ¿El dirigent d'un partit amb 84 escons o un que en té 134? Aquest govern alguna credibilitat té, perquè va trobar Espanya al caire de la fallida i portem tres anys creixent per sobre del 3%".

No presenciarà la final del Reial Madrid

Després de la tempesta, Rajoy no viatjarà a Kíev a veure la final de la Champions League de futbol que juga el Reial Madrid contra el Liverpool aquest dissabte. Fonts de la Moncloa han confirmat després de la compareixença que el president espanyol no anirà a la capital ucraïnesa.

stats