Política 27/06/2019

EN DIRECTE: Ensenyat assegura que els acords de Bellver són més ambiciosos que els de 2015

Després del discurs d'investidura, aquest dijous continua el ple amb les intervencions dels grups parlamentaris i les votacions

Ara Balears
3 min

PalmaEl president del PP balear, Biel Company, ha proposat a la candidata a la Presidència al Govern, Francina Armengol, un "gran pacte en política turística" per arribar als majors consensos possibles i desenvolupar el model econòmic de les pròximes dècades, segons ha assegurat durant la seva intervenció en la segona jornada de la sessió d'investidura d'Armengol. A més a més, el líder popular també ha criticat que MÉS gestioni la Conselleria de Medi Ambient i Territori perquè "just representa el 6% dels votants". Pel que fa al discurs d'investidura que va fer Armengol aquest dimecres, l'ha qualificat de "buit" i "sense compromisos".

Sobre política d'habitatge, Company ha carregat contra la creació de l'Observatori de l'Habitatge que pretén radiografiar el mercat immobiliari per barris: "Un xibiu per col·locar els seus i que no servirà de res", ha dit el popular, afegint que "vagin a Son Espases per fer radiografies". Company també ha afirmat que el PSIB "acota el cap davant Madrid" segons qui està al govern espanyol. Altrament, Company ha instat Armengol a "recapacitar" sobre el decret del català a la sanitat, perquè "va estar influenciat pels seus socis".

A diferència de l'oposició, els discursos dels socis de Govern s'han centrant a exposar les mesures que pretenen impulsar durant aquesta legislatura. Qui serà el nou vicepresident del Govern balear per Podem, Juan Pedro Yllanes, i que ocuparà la Conselleria de Canvi Climàtic i Diversificació del Model Productiu, ha assegurat que cal desenvolupar un "turisme sostenible i de qualitat que democratitzi els beneficis" i que es garanteixin les condicions laborals. Yllanes ha afirmat que s'ha de fer una transició energètica "per revertir la situació d'emergència climàtica que vivim", deixant clar que es prioritzaran teulades, aparcaments i zones d'escàs valor agrícola i paisatgístic per anar implantant plaques fotovoltaiques. A més, es desenvoluparà l'Institut Balear de l'Energia per comercialitzar aquestes noves fonts energètiques per "posar fi a la pobresa energètica".

Per la seva banda, Miquel Ensenyat de MÉS per Mallorca ha assegurat que "no hem vingut aquí per fer de comparsa", i que "som part activa, fonamental i decisiva de la transformació que vam iniciar ara fa quatre anys". A més, ha destacat que "si els Acords pel Canvi van ser uns bons acords, els de Bellver són més ambiciosos". Ensenyat també ha afirmat que els ecosobiranistes seran socis de "fiar" i de "garantia segura per aplicar veritables polítiques progressistes". Així i tot, ha recordat que les lleis de canvi climàtic i la de residus "han de tenir continuïtat", advertint que "a Madrid ho han de saber". Durant el seu discurs, Ensenyat també ha recordat que l'oficina de Drets Lingüístics i la "correcció" del tot inclòs són acords que el nou Govern inclou a petició de la seva formació. I ha recordat que durant aquests darrers quatre anys de Pacte, s'ha deixat enrere

El Parlament de les Illes Balears acull aquest dijous la segona jornada de la sessió d'investidura d'Armengol. Després del discurs d'investidura, ara és el torn de les intervencions dels grups parlamentaris i de les votacions. Armengol tindrà l'oportunitat de fer ús de la paraula i contestar als portaveus dels diferents partits les vegades que ho cregui oportú.

En el seu discurs, la candidata a la Presidència va fer referència a sis reptes de Govern, un dels quals serà l'habitatge. Armengol va anunciar "mesures extraordinàries" en aquesta matèria, com la creació d'un observatori de preus per "radiografiar el mercat immobiliari" i aconseguir que "els preus s'adaptin a la capacitat econòmica dels ciutadans" de cada zona.

stats