Política 15/05/2019

Forn: "Estic convençut que el 15 de juny podré ser a la constitució de l'Ajuntament"

El cap de llista de JxCat de Barcelona intervé en campanya per primer cop

N.orriols
2 min

BarcelonaL'exconseller i cap de llista de JxCat per Barcelona, Joaquim Forn, ha intervingut per primer cop en campanya electoral concedint una entrevista a 'El Nacional'. Fins ara, la Junta Electoral Central no ha autoritzat encara cap roda de premsa de l'exconseller, a diferència del que va passar en la campanya de les eleccions generals, ni tampoc cap míting.

"Estic convençut de la meva innocència. I per tant estic convençut que quan es constitueixin els ajuntaments, el 15 de juny, podré ser a l'Ajuntament de Barcelona", ha afirmat. Per a Forn, complir el "mandat del Parlament", en al·lusió al referèndum, "no pot ser delicte". De fet, ha dit que no preveu l'indult perquè només considera l'absolució. Ara bé, el cap de files de JxCat ha reflexionat sobre la via de la unilateralitat i ha afirmat que, tot i ser una possibilitat, ara "no és el moment".

L'exconseller d'Interior, però, ha indicat que aquesta és una reflexió personal i que no parlava com a candidat de JxCat. "No hi ha una majoria al Parlament; hi ha altres terrenys on podem avançar", ha apuntat, en referència a les Corts espanyoles, on, ha recordat, "les forces independentistes han aconseguit els millors resultats de la història". Així, Forn ha explicat que el repte és "continuar avançant" per arribar a la celebració d'un referèndum "legal, reconegut i pactat". Una premissa que, ha apuntat, "ja va expressar Carles Puigdemont".

Sigui com sigui, l'exconseller ha fet una ferma defensa del diàleg i ha apostat per abanderar-lo des de la formació política de JxCat. "Hem de poder parlar de tot –ha dit–. Cal recuperar el diàleg amb la societat, amb el partit i amb el país". Una fita que, ha matisat, només s'assolirà "recuperant la bona voluntat" entre les formacions per abordar els "grans temes de Barcelona", entre els quals ha inclòs l'habitatge, el treball i la mobilitat, entre d'altres. "Hem de posar-nos d'acord i arribar a solucions que no només siguin de cara a la galeria", ha reflexionat.

En relació a ERC, ha assegurat que ell i Junqueras estan "units" i que, arran de compartir cel·la a Soto del Real, han "reforçat molt" la seva relació.

stats