Política 24/03/2019

Rosa Cursach, candidata al Senat, acusa la Junta Electoral de les Balears d'aplicar 'un altre 155'

Prohibir les consultes, per a la candidata de Veus Progressistes, és un procés d'involució democràtica

Ara Balears
1 min
Rosa Cursach, de MÉS i candidata al Senat acusa la Junta Electoral de Balears d'aplicar "un altre155"

PalmaLa candidata de Veus Progressistes al Senat Rosa Cursach ha acusat aquest diumenge la Junta Electoral de les Balears d'aplicar "un altre 155" per la prohibició de les consultes monarquia-república als municipis de Mallorca, tal com pretenien diversos ajuntaments de l'illa.

En opinió de Cursach, es tracta d'un procés d'"involució democràtica" que s'està vivint en tot l'Estat espanyol.

En els últims anys, ha lamentat, "no només s'ha vist com s'ataca l'autogovern i les llibertats a Catalunya, també s'han detingut i jutjat artistes a Madrid i a les Balears". La candidata ha mostrat el seu compromís en la defensa de la democràcia una vegada que sigui elegida senadora en ocasió de les eleccions generals del pròxim 28 d'abril.

Assamblea Sobiranista de Mallorca

L'Assamblea Sobiranista també ha denunciat públicament les ordres de les juntes electorals de Palma i Manacor de prohibir fer consultes populars sobre models d’estat a Valldemossa i Artà, prohibició que podria fer-se extensiva a altres municipis.

En el comunicat que han enviat asseguren que "aquesta prohibició va en la mateixa línia que la persecució dels símbols en suport al dret a decidir i als presos i exiliats polítics catalans ordenada per la junta electoral central espanyola".

A més, han acusat la junta electoral de manca de neutralitat. ja que "si ordena retirar els llaços grocs i les estelades perquè són símbols independentistes, en conseqüència també ha de fer retirar les banderes espanyoles perquè són símbols antiindependentistes".

stats