Cunillera retreu a Torrent que un membre de la mesa titllés la Policia Nacional de "força d'ocupació"

Emplaça Torrent a traslladar la crida al "respecte" entre diputats a la relació entre institucions

La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa  Cunillera , ha retret per carta al president del Parlament, Roger Torrent, que el secretari primer de la mesa de la cambra catalana,  Eusebi   Campdepadrós  ( JxCat ),  rebutgés  assistir a un acte de la Policia Nacional a  Tarragona  al·legant que és una "força d'ocupació". En la mateixa missiva, a la qual ha tingut accés Europa Press,  Cunillera  ha criticat que l'afirmació de  Campdepadrós  "sigui més pròpia d'una actuació més pròpia d'un determinat partit polític que d'un membre de la mesa del Parlament".

Cunillera  explica que el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan  Sabaté , va convidar  diverses personalitats  i càrrecs electes a la celebració dels Àngels   Custodis , patrons de la Policia Nacional, i que la resposta del diputat de  JxCat  no "s' adequa  als estàndards de respecte institucional". Així, la delegada va demanar, fent referència a l'última crida al "decòrum" i al "respecte" entre diputats, que aquesta màxima també es traslladi a "les relacions entre institucions i els seus representants" .

En aquest sentit,  Cunillera  recorda que  " aquesta delegació, així com les quatre subdelegacions, s'ha regit pel màxim respecte institucional, obertura i diàleg. Per aquest motiu, conclou la carta, emplaça Torrent a animar que "no hi hagi sortides de to i despropòsits" com els que ha protagonitzat el secretari primer de la mesa del Parlament.