Política 16/12/2018

Cuixart insta Sánchez a parlar d'un referèndum pactat: "Vostè demanava el 75% però som el 80%"

Creu que desatendre les reclamacions majoritàries dels catalans "és un insult a la democràcia"

Ara
2 min
ANC i Òmnium convoquen una concentració a la plaça Catalunya per denunciar l'any de presó de Sànchez i Cuixart

BarcelonaEl líder d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha interpel·lat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en relació als resultats de l'enquesta de l'Institut Opinòmetre per a l'ARA i que fixa en un 80% el percentatge de catalans partidaris d'un referèndum acordat: "Vostè demanava el 75% però som el 80%", recorda Cuixart a Sánchez a través d'un tuit, i assegura que "desatendre aquesta realitat és un insult a la democràcia".

A través d'un comunicat fet públic per Òmnium, Cuixart reclama a Sánchez que de cara a la reunió del consell de ministres a Barcelona de divendres que ve inclogui a la seva agenda "la fi de les mesures d’excepció contra la dissidència política, la llibertat dels presos polítics i la construcció d’una solució política que ha de passar perquè es respecti el dret a l’autodeterminació de la ciutadania de Catalunya".

Òmnium i Cuixart recorden també que l'enquesta de l'ARA evidencia altres majories, com ara que un 78,1% dels catalans estan en contra de la presó preventiva i un 77,5% en contra de l'acusació de rebel·lió que pesa sobre ell i la resta de líders independentistes a la presó.

Paral·lelament, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha dit al president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, que el referèndum és la solució a l’actual situació política perquè té els “consensos amplis” que demana a la societat catalana. En una entrevista durant ‘La Marató’ a TV3 aquest diumenge al matí, el vicepresident ha considerat que “ara falta la voluntat política de l’executiu espanyol per acceptar-ho”. A més, ha explicat que “estan parlant amb el govern de l’Estat” per decidir “quin és el format més adequat i els continguts necessaris” per fer una reunió. Una trobada que Aragonès ha reclamat que ha de tenir “continguts”. “Una reunió protocol·lària per venir-se a fer la foto, amb els problemes que tenim, faria més mal que bé”, ha advertit Aragonès.

stats