Política 10/07/2019

Cs barreja insults i crits amb vinyetes de diaris com a prova en la denúncia pels incidents de l'Orgull

La formació assegura que va patir agressions i amenaces durant la concentració

Ara
1 min
Inés Arrimadas en una foto d'arxiu

BarcelonaCiutadans ha presentat aquest dimecres una denúncia a la fiscalia per delictes d'odi, amenaces, calúmnies i injúries que els seus representants haurien patit en la manifestació de l'Orgull de dissabte passat. El president del partit, Albert Rivera, va assegurar ahir que en tenien proves i va parlar d'agressions, "vexacions i amenaces". Bona part del material aportat pel partit com a prova a la fiscalia són vídeos difosos als mitjans de comunicació, així com piulades amb missatges que considera amenaçadors o vexatoris, així com vinyetes i mems fent sàtira de l'incident. Entre aquests, l'etiqueta #Montapollos, que es va crear a Twitter per fer referència a Inés Arrimadas i que va generar desenes de piulades amb vinyetes humorístiques sobre la portaveu estatal del partit.

En la denúncia, Cs parla d'un "ambient hostil amb insults constants" i fins i tot "llançament de líquids", "llaunes i ampolles tant buides com plenes". Entre els insults que haurien sentit, Cs destaca: "No passaran", "Fora", "Fatxes", "Puta", "Sou una vergonya", "Gentussa feixista", "Falsos", "Hipòcrites", "Traïdors", "Fills de puta", "Fastigosos", "Lamentables" o "Nazis de merda".

D'altra banda, el partit denuncia una protesta d'un grup de persones que van seure a terra per barrar-los el pas. Entre els missatges distingits en pancartes, Cs destaca els eslògans "Mariques i bolleres també són classe obrera" o "CiudadaVox", així com "Capitalisme és LGTBIfòbia". Com a prova dels greuges patits, la formació també destaca l'extensa difusió dels incidents en la manifestació als mitjans de comunicació.

La denuncia de Cs davant la Fiscalia General de l'Estat
stats